Новини|23.01.2018 10:29

Кметът сезира прокуратурата и ДАЗД по случай за насилие в Център за настаняване

снимка: Община Габрово, Архив

„По повод междуличностен конфликт в екипа на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ 27 изисках обяснения от ръководителя на Центъра. В получените обяснения има данни за насилие над деца.

Незабавно на 15 януари 2018 г. сезирах Районна прокуратура – Габрово и Държавна Агенция за закрила детето, с молба за спешна проверка и предприемане на действия по компетентност от страна на двете институции.“

Това заяви кметът Таня Христова, във връзка с показан в медиите случай на насилие в Център за настаняване от семеен тип в Габрово. Позицията бе обявена на интернет страницата на Общината.

По думите на Христова, за да се гарантира спокойствието на децата, услугата вече е подложена на ежедневно наблюдение от страна на специалисти, работещи в Община Габрово, включително експерти от Дирекция Социално подпомагане.

Допълнително ще бъде направена индивидуална оценка за здравния и социалния статус на всяко едно от децата, става ясно от позицията на габровския кмет.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Всеки , който си позволи да посегне на нашите прекрасни ромчета, които с толкова усилия преселваме от Котел и Троян, ще получи як шорошки ритник в дирника!!!
    Това са бъдещи избиратели на ГЕРБ, садисти такива!!!!
    Няма да им пречите да берат портофели!!!.

  • Не е задължително да са ромчита.
    Всички избиратели на ГЕРП са с тежка форма на умствена изостаналост, значи може да са техни отрочета.
    Само погледнете Цветомор Мухов и ще разберете за какво иде реч 🙂

Напиши коментар