Новини, Политика|08.01.2018 15:42

Генералният консул на Турция посети Габрово

Генералният консул на Турция в гр. Пловдив Хюсейин Ергани и кметът на Габрово Таня Христова, снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово и председателят на Общински съвет – Габрово се срещнаха с г-н Хюсейин Ергани, генерален консул на Турция в Пловдив.

В духа на традиционно добрите връзки и отношения между двете държави и отзвука от знаковото събитие вчера в Истанбул, свързано с възстановяването на желязната църква „Свети Стефан“, разговорът бе насочен основно към общото ни минало, опазването на културното наследство и поуките от историята, информираха от администрацията на кмета.

Темата за миграцията, актуалната политическа обстановка в южната ни съседка след събитията от 2016 година и председателството на Европейския съюз от България до средата на 2018 година също бяха предмет на срещата.

Генералният консул на Турция в гр. Пловдив Хюсейин Ергани и Председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева, снимка: Община Габрово

Обсъдени бяха възможностите за реализация на идеи в полза на хората, бизнеса, образованието, културата и туризма.

Господин Ергани пое ангажимент, чрез държавните структури в Анкара, както и с помощта на двете сдружения в страната ни за българо – турски бизнес, да организира форум в Габрово, на който да бъде представен потенциала на региона ни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • И?
    КЪДЕ ЩЕ Е НОВАТА ДЖАМИЯ, МАЖОРЕТКО?

  • Вместо тия новини идете снимайте опашките за заверка на екпертното решение на ТЕЛК за винетките в Консултативна поликлиника вторник и сряда от 9 до 12 чяса.

Напиши коментар