Заместник – областният участва в Наградите „Доброволец на годината“

снимка: Областен управител – Габрово

Заместник – областният управител на Габрово Мария Пенева участва в празнично събитие XVIII годишни награди „Доброволец на годината“, което се организира по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Пенева поздрави екипа на ИМКА за това, че през последните 26 години активно подкрепя младежкото доброволчество, насърчава развитието на младите хора и ги подпомага в процеса на осъществяване на техни идеи.

снимка: Областен управител – Габрово

„Вярвам че доброволчеството е възможност активно да участваш в промяната на общността, на заобикалящата ни среда, на взаимоотношенията помежду ни“, каза в приветствието си Пенева. Тя подчерта, че доброволчеството е средство за обединение между хората, което създава кауза и насочва вниманието ни към обществено значими теми.

снимка: Областен управител – Габрово

„Всеки човек, който отделя от своето лично време, за да направи нещо полезно за обществото, заслужава уважение. Наш ангажимент е да засвидетелстваме това уважение към доброволците, така че те да се почувстват като значима част на обществото ни, само по този начин бихме могли да се надяваме, че в бъдеще добровлчеството ще бъде ежедневие на повече български граждани“, допълни още заместник – областният управител.

снимка: Областен управител – Габрово

Събитието продължи с музикални изпълнения и връчване на отличия на изявени доброволци.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар