Новини, Общество|01.12.2017 15:51

Общината отново ще подслони хората без дом

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За шеста поредна година Община Габрово ще подслони хората без дом в най-студените месеци от зимния сезон.

С подкрепата на институции и неправителствени организации, Община Габрово осигури почистващи препарати и индивидуални тоалетни принадлежности, а служителите на общинска администрация дариха дрехи и лични вещи за нуждаещите се лица.

Помещението, общинска собственост, в което временно ще бъдат приютени хората без дом е достъпно за настаняване от днес – 1 декември.

Част от хората, които ще бъдат подслонени, ежедневно получават безплатен топъл обяд, благодарение на социална услугата „Обществена трапезария“, а за всички останали Община Габрово търси съдействия за осигуряване на безплатна храна.

Община Габрово осигурява подслон за временно настаняване на лица без дом, за времето от декември до март, от 2012 г. насам. Обичайно от тази възможност се възползват близо 20 човека, жители на общината, останали по различни причини трайно без дом и постоянно място за живеене.

Всички лица, институции, организации, фирми, заведения за обществено хранене, желаещи да подкрепят хората без дом, могат да го направят чрез предоставяне на храна /под формата на сухи пакети за празничните дни или приготвена храна/, лични вещи, хигиенни принадлежности и др. в Дирекция „Образование и социални дейности“ в общинската администрация (тел. за повече информация: 066 818 399).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • Ако един гараж е подслон. За толкова години нищо ново не измислиха. Все е нещо за 3-4 месеца. А през останалото време?

  • Важното е, че нашите скъпи роми са настанени безплатно в 3 общежития и много други овщински жилища.
    Осигурили дмр им и тлъсти соц.помощи, за радост на нашите ментори от Отровено Общество.

  • как колко, 2014 докарахме в София и нахранихме 30 000 цигани. На контрапротест в защита на Борисоглу / Пеевски. И на всички избори ГЕРП храни цигани. Освен това коаналиционният ни партньор Цветелин Кънчев е циганин. Тодор Живков и Бойко и Лилето също са влашки цигани. Защото сме комунисти!!!

Напиши коментар