Новини|17.11.2017 15:02

Първа копка за развитието на устойчив градски транспорт в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С извършването на символична първа копка, в района на предгаровия площад „Марсел де Бископ“, ще бъде поставено началото на проекта за развитие на устойчив градски транспорт на Габрово, информират от местната общинска администрация.

Мащабната разработка за подобряване на транспортната инфраструктура и по-високо качество в обслужването на пътниците ще бъде представена пред местната общественост и медии на 22 ноември, сряда, от 10.30 ч. в ритуалната зала на Община Габрово, където ще се състои начална пресконференция.

Проектът стартира през месец юли тази година. Чрез него автопаркът на общинския превозвач ще бъде обновен с 14 нови автобуса, на всяка спирка ще има система, която информира за графика на автобусите, пет от най-натоварените кръстовища ще са с нов режим на сфетофарите.

Освен това подлезите до Дома на хумора и до Автогарата ще бъдат ремонтирани, а на предгаровия площад ще бъде изградено кръгово кръстовище. Също така по проекта се предвижда спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб“.

снимка: Община Габрово, Архив

Общата стойност на проекта е 13 430 540,62 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ е 9 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 4 430 540,62 лв. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.

След конферентната част е предвидена церемония по откриване на строителните работи, която ще се състои от 12.00 часа в района на предгаровия площад „Марсел де Бископ“.

В първата копка ще се включат кметът на общината Таня Христова и представители на местното дружество „Димас“, което е избрано за изпълнител на този обект.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
 • Споделете тази публикация:
 • Facebook
 • Twitter

11 коментара

 • Искам на тази песен кметицата като багер отстраняващ авария по водният цикъл да излезе на церемонията и с кирка новия асфалт да прокопае!
  https://www.youtube.com/watch?v=ImyS-0YlTh0

 • И кога и къде ще бъде тази първа копка? Най-вероятно няма да е в ритуалната зала.

 • защо ще има кръгово и на автогарата?!?!!? вие тотално искате да счупите графика 🙁 не разбирате ли, че кръговото на Шавара само пречи, а на автогара няма абсолютно никакъв смисъл!

 • За 11 години управление на ГЕРБ в Габрово откраднахме повече пари отколкото предишните за 30. Лайте си колкото искате, неудачници 🙂

 • Доколкото разбирам кръгово ще се прави не на АВТОГАРАТА ,а пред ж.п.гарата.Поредната глупост.Отидоха 2 години и не знам откъде ще се отбие движението.Да направят кръгово и на Лъвов мост

 • Поредното кръгово кръстовище и то на „възлово“ място. Кога на гарата е имало опашка от задръствания.
  13 МИЛИОНА ще се „присвоят“.
  Вие господа журналисти бъдете прът в колелата на крадливите бизнесмени, защото всичко по документи и процедури ще е „отговаря на закона$$$$
  Като бивол с рогата напред трябва да сме всички.

 • Абе как така нито един нормален коментар, на жител на областен град бе?
  Абе вие всички от сивлиу ли сте бе?
  Аман от парчовци, мечковци и всякакви други селяци!
  Марш по селата си и спирайте ток, вода и нет, и повече да не се е чуло за вас, капути селски!

 • С 14 автобуса,8 от които малки, ще осигурят устойчив транспорт на 50- хиляден град?А унищожиха тролейбусен транспорт за милиони.
  Невероятни малоумници са тия, гербавите.

Напиши коментар