Новини, Общество|15.11.2017 11:45

Интердисциплинарна лаборатория обсъжда работата с деца със СОП

снимка: Община Габрово

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца от аутистичния спектър „Келер“ – Габрово организира работна среща на тема „Детето, образованието и социалната връзка”.

Срещата ще се проведе в четвъртък, 16 ноември от 12.00 до 16.30 часа в сградата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца от аутистичния спектър „Келер“, която се намира на ул. „Ивайло“ № 13, информираха от Община Габрово.

Участие ще вземат учители в детски градини, в начална и основна степен, ресурсни учители, логопеди, психолози и педагогически съветници в детски градини и училища.

Целта на срещата е различните специалисти заедно да обсъдят трудностите, които срещат в работата си с деца с предизвикателно поведение, проявяващи агресия, с различна степен на образователни затруднения.

Те ще имат възможност да споделят казуси от своята практика. По време на срещата ще бъдат представени теоретични и клинични ориентири в работата с деца и подрастващи.

Събитието ще се проведе под формата на „Интердисциплинарна лаборатория“. Резултатите от него ще послужат за провеждането на регулярни срещи по въпроси и теми, които идват от специалистите и отговарят на техните актуални педагогически задачи.

По този начин ще се създадат работещи професионални връзки и партньорство в ежедневното търсене на възможни решения и отговори при посрещането и приобщаването на децата със специални образователни потребности.

Организатор на работната среща е екипът на ЦСРИДАС „Келер“: Ралица Пейкова – ръководител на ЦСРИДАС „Келер“ – Габрово, Бистра Данчева – психолог, психотерапевт, член на БОЛП и Световната асоциация по психоанализа, Галя Георгиева – психолог, Маринела Минчева – логопед и специален педагог, Ирина Иванова – социален работник.

Гости на „лабораторията“ ще бъдат Анет Маринова – дългогодишен училищен психолог, психотерапевт, член на Българското общество за лаканианска психоанализа и Световната асоциация по психоанализа, Десислава Иванова – клиничен психолог, психоаналитик, заместник-председател на Българското общество за лаканианска психоанализа, член на Новата лаканианска школа и Световната асоциация по психоанализа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар