Новини, Политика|14.11.2017 9:45

Ново общинско мегапредприятие в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ново общинско мегапредприятие ще заработи от 1 декември т.г. в Габрово. Това стана ясно на извънредната сесия на местния парламент, по време на която общинските съветници приеха вливането на Общинско звено „Озеленяване“ и прехвърлянето на дейностите „Радио транслационни възли“ и „Улично осветление“ при Община Габрово в Общинското предприятие „Благоустрояване“.

Решението бе прието с вота на 29 местни парламентаристи, като нямаше гласували „против“ и „въздържали се“. Приет бе нов правилник за организацията и дейността на ОП „Благоустрояване“, който влиза в сила на 1 декември т. г., когато старият правилник ще бъде отменен.

Имуществото и механизацията на общинското звено „Озеленяване“ и тези, използвани в двете общински дейности се предоставят на ОП „Благоустрояване“.

Одобрената промяна ще повиши капацитета и ефективността при изпълнението на комуналните дейности на територията на община Габрово.

Ще се даде възможност да се постигне максимална натовареност на техника, човешки ресурси, по-добро планиране и изпълнение на услугите.

Избраната форма на управление ще позволи най-оптимално планиране на необходимите ресурси, включително и инвестиционни за изпълнението на дейностите, непрекъснат оперативен контрол върху разходите, количеството и качеството на изпълнение, както и непрекъсваемост на предоставянето на услугите.

Анализът на процесите налага прилагане на комплексни интервенции, които често се затрудняват, поради функционално разделените звена.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • И естестсено шефъте е МЕГАКАЛИНКАТА….
    Кратун-Кобрат.
    :-)))

  • Какво им пречеше на ГЕРБ пасарелката между СЕВ Брокерс и ул.Неофит Рилски, че я развалиха?Как ще се минава сега през реката?
    Или като направиха на НТС, тази трябва да я съборят?

Напиши коментар