Какво е мотото на следващия Карнавал?

снимка: Община Габрово

„Габрово – мой малък Брюксел“ ще е мотото на Карнавал 2018 в Габрово, информираха от местната общинска администрация. То беше обявено на специална церемония точно в 11 часа и 11 минути днес – в единадесетия ден от единадесетия месец на годината.

На церемонията присъства лично г-н Гавазов, новият главен комисар, с целия си фронт офис в Габрово, състоящ се от най-доверените му хора – роднини по пряка и съребрена линия, съученици, кумове и други сигурни люде.

Той, заедно с кмета на града Таня Христова и режисьора на карнавала Иван Минчев, обърнаха пясъчния часовник, който започна да отброява времето до следващия Карнавал – 19 май.

Съвсем в духа на новото мото, и доказвайки славата си на предприемчиви и адаптивни хора, габровци показаха и някои свои нови изобретения като сарми от брюкселско зеле, изключително подходящи за гости, и брюкселска дантела по габровски.

По време на събитието те си разменяха варианти на новата рецепта, както и схеми за плетене на котки по брюкселски тертип.

Вдъхновени от публикациите за суджук гейт в медиите, използваха трибуната, за да покажат и новата си идея за калемене на кестени със суджук и показаха първата реколта от експерименталното си овощарство.

Гостите дори имаха възможност да опитат от „плодовете“, а също така и да видят находчивото брюкселско кисело зеле, което допълни вкусовия ансамбъл.

Оркестър Габрово представи специално за случая европейски музикални произведения, а група „ЕхоБалкан Самба“ пя на всички официални в Европейския парламент и Европейския съюз езици.

Събитието беше менажирано от създаденото миналата година Сдружение на Местни Ентусиасти, Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията /СМЕШНОНЕЩО/, които призоваха габровци да започнат да подготвят своите костюми и карнавални картини още сега, защото и тази година за най-добрите участници в шествието ще има големи награди.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

 • „Парчовци – моят малък Вашингтон!!!“
  Моята землянка – малък Орален Кабинет!!!!

 • По повод думите на премиера за депутати, които се занимават с наркотрафик ви припомняме едно интересно писмо. То бе адресирано до Явор Дачков от Васил Костов – Кеца. Костов е бил охрана на Бай Миле и очевидец на работата на Бойко Борисов за СИК. Кеца бе арестуван по скалъпения процес срещу „Килърите“ и осъден на доживотен затвор. В момента се чака решението на последната инстанция по делото във ВКС. Писмото е писано от затвора през 2013г. и публикувано във в. „Галерия“ , както и в сайтовете „Гласове“ и „Афера“.

  1995г., коктейл на СИК. Бойко Борисов, Красимир Маринов – Големия Маргин и Венци Стефанов

  Бойко пренасяше каптагон за Турция. Маджо поръчваше на Борисов да сплашва хора.

  Здравейте,

  Искам да ви разкажа как като охрана на Бай Миле съм присъствал на срещи, при които Младен Михалев-Маджо и Бай Миле даваха поръчка на Бойко Борисов да бъдат сплашвани, бити и пребивани хора.

  Присъствал съм и на среща, при която Бай Миле, Маджо и Бойко Борисов взеха решение да ме изпратят до Турция, за да занеса някакви работи.Не ми обясниха за какво става въпрос (впоследствие разбрах, че това са хапчета каптагон). Мога да посоча точно кога се случи това, дори къде бях отседнал в Турция. Като дойдоха хората в Турция, започнаха да ми обясняват как ще се заплаща в бартер с хероин за България.

  В Турция останах няколко дни, за да проверят качеството на това, което им закарах. Дадоха ми огромна сума пари в долари. Обадих се на Бай Миле – притесних се за минаването през границата с толкова пари. Той ми каза, че няма да има проблеми. Дори ме накара да му купя и цигари от безмитния магазин. Никой не провери колата както на отиване, така и на връщане (освен документите на граничния пункт). Когато се прибрах от Турция, казах на Бай Миле, че тия хора, с които се видях, са ми обяснили как ще стане работата – канали и други такива работи. Бай Миле ми каза, че са помислили, че аз съм човекът на Бойко Борисов.

  Мога да разкажа подробности как точно се очакваше да се прави бартера – трафика. Искам да кажа, че досега мълчах, защото вярвах на съда, но се оказа, че такъв няма и че ни осъждат по нареждане на Бойко Борисов, за да замълчим завинаги. Искам независима прокуратура и ако мислите, че ви лъжа, съм готов на очна ставка с Бойко Борисов. Мога да ви разкажа доста по-сериозни неща, свързани с Бойко Борисов, Бай Миле, Маджо и други от СИК.

Напиши коментар