Мотото на карнавала ще бъде обявено на 11.11., точно в 11 часа и 11 минути

снимка: Община Габрово

Тази нощ, точно в 00.00 часа, приключи гласуването за мото на Карнавал 2018 и анкетата беше затворена. В нея участваха 16 предложения – усмихнати и забавни, а най-използваните думи тази година бяха смях, Габрово и Европа.

снимка: Община Габрово

Предложенията описваха Столицата на хумора като неизменна и горда част от Европа, забавно място с хора-чешити, които знаят и много, и малко, но най-вече как да се веселят. И разбира се – вече са в ЮНЕСКО.

снимка: Община Габрово

Какво организаторите на Карнавала търсиха?

Новото мото трябваше да отговаря на следните условия:

„ …да е свързано с живота,
да казва много, ала с малко думи,
да служи като връзка помежду ни.
За предпочитане е да разсмива
и скуката от упор да убива.
И още: да е камъче в обувката,
да няма нищо общо със преструвката,
да носи поне щипка злободневие,
да не нагарча като ежедневие.
И непременно в своето послание
да е оптимистично пожелание!“

Четири са предложенията, които събраха най-много гласове и изпревариха всички останали – „Да се смеем, да живеем, без пари ние го умеем!“, „Габрово – мой малък Брюксел“, „Всички пътища тръгват от Габрово“ и „Габрово – европейски председател на смеха“.

Кое обаче ще е мотото на Карнавал 2017, ще разберем по традиция в 11 часа и 11 минути на 11-ти от единадесетия месец на готината, тоест точно тази събота.

„Каним всички габровци, гости на града и медии пред сцената на улица „Радецка“, малко преди 11 часа, за да открием заедно карнавалния сезон, да дадем старт на петото годишно време – карнавалното, да се почерпим и да се посмеем заедно – със себе си, света и Европа. И най-важното – до обявим мотото на Карнавал 2018, защото подготовката за него започва още същия следобед“, споделят От СМЕШНОНЕЩО, Сдружение на Местни Ентусиасти, Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар