Новини, Политика|03.11.2017 14:50

Посланикът на Франция: Габрово е град на творческа активност и съзидание!

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габрово е град на творческа активност и съзидание! Това заяви днес пред местните медии посланикът на Франция в България негово превъзходителство Ерик Льобедел, който е на официално посещение по покана на кмета Таня Христова. Двамата дадоха съвместен брифинг за журналисти, на който разкриха повече за посещението в Габрово.

Ерик Льобедел сподели, че поводът бъде в Габрово, са три послания, които трябва да предаде на кмета. Френският посланик поздрави Таня Христова за наградата за иновации и добро управление, открои постижението в сферата на екологията и обърна внимание на избирането на Габрово за творчески град на занаятите и фолклорното изкуство на ЮНЕСКО.

Той каза, че визитата е свързана и с подкрепа в сферата на културата. „Културната сфера във френско – български контекст, защото очевидно Габрово е град на творческа активност и съзидание“, коментира негово превъзходителство Льобедел.

Според посланика на Франция Габрово може да комбинира културата с хумора и креативността, а експонираната изложба на Кристо и Жан – Клод в Дома на хумора и сатирата е ярко доказателство за това.

Негово превъзходителство Льобедел заяви подкрепа в екологичната сфера, защото има с какво да бъде помогнато на Габрово в това отношение и да бъдат предоставени добри практики. По думите му наградата за „Екообщина“ показва какво би могло да бъде направено заедно между двете страни.

„Можем заедно да се борим срещу климатичните промени. Има големи споразумения, свързани с борбата с климатичните изменения, но също така има много неща, които могат да се направят в конкретни рамки, на ниво градове, за да се борим с климатичните промени. И това, което Габрово прави в тази сфера е много важно. Заедно можем да направим планетата страхотна отново“, коментира Ерик Льобедел.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментарите са затворени