Свържи се с нас

Новини

Уникален асфалт „положиха“ на улица в Габрово

Published

on

Уникален асфалт „положиха“ на ул.“Места“, намираща в края на Габрово в квартал „Варчовци“ 1. Всъщност нищо уникално и иновативно в състава на асфалтова смес няма, просто защото е трудно да се каже, че изобщо асфалт съществува по въпросната улица, алармира читател до „Габрово Нюз“.

По думите му откакто през минала есен приключи инициативата „Направи си сам улицата в квартала“, подкрепена от 10-ина мъже, които с доброволен труд, цимент, камъни и баластра сами ремонтираха осеяната с дупки улица, Община Габрово не е обърнала никакво внимание на проблема и състоянието на улицата продължава да бъде окаяно. Дори се влошава.

Сигналът за поредното предизвикателство, пред което са изправени хората на прага на зимата, получихме на страницата ни във фейсбук, от жител на квартала, който след поредно ходене по общинските служби недоумява защо институциите продължават да „дремят“.

Проблемът с разбитата улица в квартала датира от 8 години насам, в които Общината не извършила ремонт, макар и след подадени до нея искания. Живеещите в района вече са обезверени, че някой ще им помогне. Надяват се все пак отговорните институции да им обърнат внимание и да подобрят условията за стигане до домовете им на ул. „Места“.

„Може ли да извършите публикация отново, защото след камара запитвания към Общината никакво внимание не бе обърнато към живущите в това населено място. Нито пътя освежиха, нито контейнери предоставиха, а да не забравяме, че идва и зимният сезон, в който дори не сме включени в снегопочистването.

А ако някой възрастен човек се нуждае от спешна медицинска помощ? Ако някое дете се разболее? Как ще стигне дотук медицинско лице или линейка?! Кога Община Габрово мисли да обърне внимание на живущите в не отдалечения квартал, когато стане проблем?

След всяка жалба идваха служители на Общината на оглед. На един от огледите присъствах лично, на който след разговор, няма да споменавам името на служителя, ми каза: „Абе кой ще дойде на този баир да асфалтира? Микоя фирма няма да дойде!

Ако може да получим публичен отговор на няколко въпроса: Включена ли е улицата в снегопочистването? Ще има ли някога нормален достъп до тук? Ако се наложи на хората помощ, дали медицинска, дали пожарна или нещо друго, какво ще правят хората? Хеликоптер ли ще чакат?

От снимките се вижда, че има само остатъци от насипан фрезован асфалт и от части бетон, положен със средства и труд на жителите квартала“, гневи се читателят ни, изпратил ни своя сигнал.

Надяваме се, че след извършването на публикацията този път компетентните органи ще предприемат адекватни действия и ще бъде търсено решение на проблема.

Коментарите за ситуацията оставяме на Вас.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица