Новини, Общество|26.10.2017 16:34

Уникален асфалт „положиха“ на улица в Габрово

Уникален асфалт „положиха“ на ул.“Места“, намираща в края на Габрово в квартал „Варчовци“ 1. Всъщност нищо уникално и иновативно в състава на асфалтова смес няма, просто защото е трудно да се каже, че изобщо асфалт съществува по въпросната улица, алармира читател до „Габрово Нюз“.

По думите му откакто през минала есен приключи инициативата „Направи си сам улицата в квартала“, подкрепена от 10-ина мъже, които с доброволен труд, цимент, камъни и баластра сами ремонтираха осеяната с дупки улица, Община Габрово не е обърнала никакво внимание на проблема и състоянието на улицата продължава да бъде окаяно. Дори се влошава.

Сигналът за поредното предизвикателство, пред което са изправени хората на прага на зимата, получихме на страницата ни във фейсбук, от жител на квартала, който след поредно ходене по общинските служби недоумява защо институциите продължават да „дремят“.

Проблемът с разбитата улица в квартала датира от 8 години насам, в които Общината не извършила ремонт, макар и след подадени до нея искания. Живеещите в района вече са обезверени, че някой ще им помогне. Надяват се все пак отговорните институции да им обърнат внимание и да подобрят условията за стигане до домовете им на ул. „Места“.

„Може ли да извършите публикация отново, защото след камара запитвания към Общината никакво внимание не бе обърнато към живущите в това населено място. Нито пътя освежиха, нито контейнери предоставиха, а да не забравяме, че идва и зимният сезон, в който дори не сме включени в снегопочистването.

А ако някой възрастен човек се нуждае от спешна медицинска помощ? Ако някое дете се разболее? Как ще стигне дотук медицинско лице или линейка?! Кога Община Габрово мисли да обърне внимание на живущите в не отдалечения квартал, когато стане проблем?

След всяка жалба идваха служители на Общината на оглед. На един от огледите присъствах лично, на който след разговор, няма да споменавам името на служителя, ми каза: „Абе кой ще дойде на този баир да асфалтира? Микоя фирма няма да дойде!

Ако може да получим публичен отговор на няколко въпроса: Включена ли е улицата в снегопочистването? Ще има ли някога нормален достъп до тук? Ако се наложи на хората помощ, дали медицинска, дали пожарна или нещо друго, какво ще правят хората? Хеликоптер ли ще чакат?

От снимките се вижда, че има само остатъци от насипан фрезован асфалт и от части бетон, положен със средства и труд на жителите квартала“, гневи се читателят ни, изпратил ни своя сигнал.

Надяваме се, че след извършването на публикацията този път компетентните органи ще предприемат адекватни действия и ще бъде търсено решение на проблема.

Коментарите за ситуацията оставяме на Вас.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

3 коментара

  • Всички вътрешни улици в кварталите от разклона за Шипка са окаяно състояние. Аз бях дете, когато за последно асфалтираха нашата улица – има, няма 30 години. За снегопочистване все не остава здрава машина – чупи се като падне снега и така цяла зима. За почистване на надвисналите клони, кой ти мисли. Аз чакам повече от месец за отговор от Общината… Може и да дочакам…. И така!

  • А комунистите какво направиха за града ни като бяха на власт, драги ми попе?

Напиши коментар