Икономика, Новини|26.10.2017 10:15

Габрово спечели конкурс за община с най-добър маркетинг за 2017 г.

снимка: Община Габрово

Община Габрово е победител в Първия национален конкурс за община с най-добър маркетинг за 2017 г., информираха от администрацията на кмета Таня Христова.

На тържествена церемония в художествената галерия на Ловеч бяха излъчени победителите в Първия национален конкурс „Община с най-добра маркетингова политика 2017“. Събитието беше част от Петата работна среща между бизнеса и местната власт на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции(АБТТА, 23 -25 октомври).

Победителите бяха излъчени в три категории според количеството предлагани легла за туристи. Община Габрово е победител в категория „Малка община“, Община Пловдив в категория „Средна община“, а Община Варна взе приза в категория „Голяма община“.

снимка: Община Габрово

Журито в конкурса оцени общините по различни критерии, като наличие на разнообразни туристически продукти, адекватна туристическа инфраструктура, комуникационни канали, работа и взаимодействие с туроператори, присъствие в електронна среда, наличие на бранд на дестинацията, организиране на събития, участие в знакови туристически форуми и други.

По всички показатели Община Габрово получи висока оценка и събра максимален брой точки. Така Габрово, Пловдив и Варна бяха отличени от туристическия бизнес и представители на академичните среди като дестинации с най-добър маркетинг за годината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Най-после нещата си дойдоха на мястото. Габрово – малка община. Да се знае и помни.

  • А аз си помислих, че сме спечелили за най- добър Суджукинг.

  • Отворете статистиките и ще видите, че Габрово винаги е било в тази категория.Високите оценки са били само по времето на Илия Кожухаров, Карл Кандулков и Таня Христова.

Напиши коментар