Култура, Новини|25.10.2017 10:40

„Техният ден – времена, събития и личности” в НМО – Габрово

снимка: НМО – Габрово

Националният музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово инициират поредица от прояви през месец ноември, под наслов „Техният ден – времена, събития и личности”.

Проявите, които ще се превърнат в ежегодна традиция, тази година са по повод 95 години от първото честване Деня на народните будители и 135 години предучилищно образование в България.

Ноемврийските събития се провеждат под патронажа на Министерството на образованието и науката.

На 30 октомври (понеделник) от 12 часа в Актовата зала в Национална Априловска гимназия ще бъдат обявени и тържествено връчени наградите в двата модула „Постери” и „Мултимедийни презентации” на Първия национален ученически конкурс „Времена и будители”.

Същият ден, но от 11.30 часа, в НМО ще бъде открита фото-документална изложба „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова – първата българка с висше образование по специалността Предучилищно възпитание. Изложбата е на музей „Борис Христов”.

При гостуването в Габрово в експозицията са включени и оригинални материали, дарени на Националния музей на образованието от Виолета Цонева – родственица на Пенка Касабова.

На 15 ноември в НМО ще се проведе Кръгла маса „Будителите от миналото и учителите, вдъхновители на новото време”, на която ще бъдат представени добри училищни практики. Участниците ще се запознаят с нови мултимедийни методически помагала на Националния музей на образованието.

В рамките на ноемврийските инициативи е предвидена среща на музейни специалисти с педагогически кадри във връзка с Център и интернет платформа „Музейно училище”.

След Месеца на словото и знанието, под мотото „И ний сме дали нещо на светът…” през през май проявите под наслов „Техният ден – времена, събития и личности”, са вторият тематичен цикъл в годишния календар на НМО – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар