Свържи се с нас

Новини

„Копакабана“ спечели дербито на кръга в Неделната

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

В изминалия шести кръг от Английската неделна лига по футбол на Габрово, отборът на „Копакабана“ спечели дербито на деня, побеждавайки „ФК Старо Село 777“, с 6:1. Селекцията на Климент Велев стартира ударно и набързо натрупа аванс в резултата. Над всички бе Милен Панчев, играл отлично в защита и отбелязал два красиви гола, единият от които със странична ножица.

В неделния ден се случи и друго паметно събитие. Отборът на „Street football“ записа своята първа победа в лигата, година и половина след създаването си. Момчетата от Шумата надиграха „Вихър“ (Яворец) с 3:1, а с два гола за победата се отличи Иван Иванов.

„ВАС Етъра“ и „Веспа“ бе двубой, който се очакваше с нескрит интерес от публиката. И двата отбора стартираха добре първенството и открито заявиха амбициите си за челно класиране. Това пролича и по време на мача, завършил без победител, 2:2. Първият и последният гол в срещата отбеляза Павел Пайнаров за „Веспа“, а между тях за „ВАС Етъра“ се разписаха Пламен Ацаров и Васил Нанков.

„FC Eagles“ не срещна трудности с тима на „Рио“, надигравайки го с 5:0. За успеха се разписаха Александър Ширтев, Божидар Борисов, Станислав Цанков, Севдалин Борисов и Венци Иванов.

С осакатен състав, но с мъжка игра, „ФК Ястребите“ загуби тежко от „Идеал Стандарт Видима“, с 2:7. Димитър Дончев отбеляза и двата гола за тях, а за севлиевци с две точни попадения се отличи Кристиян Братованов.

Тимът на „Приятели“ спечели три точки без игра, след като неразбориите в тима на „Kamenitza“ продължават и отборът не се яви за срещата.

„ФК Стеф – Фреш“ пък надигра отбора на „New Boys“ с 3:1, в драматичен и нервен мач. Головете за победителите вкараха Димчо Данов, Димитър Христов и Калоян Илиев.

В отложен мач „ВАС Етъра“ продължи похода си към челото, надигравайки „FC Eagles“, с 4:1. Хеттрик за победителите наниза Христо Минчев.

През тази седмица предстои нова порция минифутбол. В четвъртък е отложената среща между „ФК Стеф – Фреш“ и „Рио“. В събота в Плевен „Копакабана“ и „New Boys“ излизат в мачовете си от Лига България, а в неделя е седмият кръг от АНЛ – Габрово, на спортен комплекс Трендафила.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ спечели първата купа за месеца в АНЛ – Габрово, тази за месец септември. Това стана след три победи и една загуба през този период.

Селекцията на Кирил Каменополски стартира с победа над един от силните отбори в лигата „ФК Габрово – Палаузово“ с 4:3. Последва лека победа над последния в класирането „Kamenitza“ с 8:1.

След тези две победи, дойде и драматичната загуба от „ВАС Етъра“, 4:5. Победата, която донесе купата за тима, бе в последната среща, срещу отбора на „Рио“, с 10:1.

Междувременно „ФК Старо Село 777“ спечели и групата си в Лига България, потвърждавайки добрата си форма от началото на първенството.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица