Служители на „Благоустрояване“ искат по-високи заплати

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Служители на Общинско предприятие „Благоустрояване” излязоха на символичен  протест на площад „Възраждане“ в Габрово с искане за по-високи заплати, научи „Габрово Нюз“. Около тридесетина души се събраха днес (13 октомври) в 13.00 ч. пред сградата на Общината, за да обсъдят с кмета проблема.

„Искаме увеличение на заплатите. Това е!“, заяви служител на общинското предприятие, който обясни пред репортер на медията, че събирането им пред Общината е форма и начин да им бъде решен проблемът.

Според друг служител заплатите в „Благоустрояване“ са обидно ниски, за разлика от тези, които се получават в друго общинско звено, със сходна дейност.

„Вземаме по 300 лева. Това е срамно, пък събираме боклука на хора. Работим на 8-часов работен ден, а парите са малко. Кой да събира боклуците за тези пари? Кажете ми?! Тези от „Озеленяване“ получават по 700 лева. Каква работа вършат?“, заяви работник в ОП „Благоустрояване“, отговарящ за сметосъбирането.

Макар и със страх в очите да не загубят работата си след събирането им пред Общината, хората търпеливо изчакаха пред сградата на администрацията, за да бъдат приети от кмета или човек от неговия екип, и техните искания да бъдат чути. Какво ще последва и ще бъдат ли техните желания удовлетворени, предстои да разберем.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Когато директорът на „Озеленяване“ стане директор на „Благоустрояване“ нещата ще се обърнат.

Напиши коментар