Новини|12.10.2017 15:59

Ученици управляваха за ден Областната управа в Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Боряна, Габриела и Бранимир от ПГИ „Рачо Стоянов“ бяха „Мениджъри за един ден“ в Областната администрация, информираха от пресслужбата на губернатора.

„Следвайте пътя си, бъдете успешни и реализирайте мечтите и целите си!“ – това пожелаха областният управител Невена Петкова и нейните заместници – Мария Пенева и Росен Цветков на учениците, които днес седнаха на техните столове.

снимка: Областна администрация – Габрово

Оказа се, че да ръководиш администрацията и да си областен управител „никак не е лесно“ и е „много отговорна задача“ – споделиха деветокласниците Боряна, Габриела и Бранимир.

В рамките на деня те имаха възможност да се запознаят с правомощията на областния управител, комисиите и съветите, които функционират.

Направиха предложение да бъдат поставени мантинели за мотористи, което да бъде обсъдено по време на заседание на комисията по безопасност на движението по пътищата.

снимка: Областна администрация – Габрово

Разбраха как работи деловодната система и на практика какво означава обслужване „на едно гише“.

С експерт от „Регионално развитие“ учениците разработиха проектно предложение във връзка с отбелязване Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Преди да получат задължителните сертификати за участие в инициативата гимназистите споделиха своите виждания по въпроси, които ги вълнуват като учебни програми, учители, възможности и перспективи пред тях.

С областния управител разговаряха и за предизвикателствата на нашата област като демографско развитие, млади хора, реализация.

снимка: Областна администрация – Габрово

Ръководството на Областна администрация сподели пред младите си „заместници“, че обществото ни има нужда от млади и образовани хора, с будно мислене и мотивирани да успяват, те от своя страна благодариха за вниманието, което им е оказано и дори предложиха подобни срещи и разговори между представители на институции бизнес и училища да продължат, защото ще бъдат от полза за кариерното ориентиране на учениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар