Икономика, Новини|12.10.2017 14:13

Бизнес конференция за старта на Седмицата на предприемачеството

снимка: Община Габрово

С бизнес конференция по проект ESSPO ще започне Седмицата на предприемачеството, която ще се проведе в Габрово от 19 до 22 октомври, информира Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация. Организатори на инициативата са Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.

Домакин на форума на 19 октомври ще бъде Университетската библиотека на габровския Технически университет. Дискусията ще стартира в 11.00 часа, а основните теми са обединени в три панела: „Предизвикателствата на технологичната трансформация“, „Бизнес и иновации“, „Кадри и заетост“.

В следващите дни – от 20 до 22 октомври, Габрово за втори път ще бъде домакин на Лагер за иновации. Инициативата ще обедини отново активни, позитивни и ангажирани хора, на различни възрасти, в разработването на креативни идеи за Габрово, насочени към културата и градския дизайн, индустрията, предприемачеството и образованието.

Специален акцент в събитието е панелът „Диалог с бизнеса“, който ще се състои от 16.00 до 18.00 часа. Участие са потвърдили заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев.

Желаещите да се включат могат да го заявят до 18 октомври оттук.
Подробности относно Лагера за иновации ще намерите на сайта на събитието.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар