Новини, Общество|12.10.2017 11:58

Полицията посрещна участниците в мисия „Гражданин на Габрово“

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Областната дирекция на МВР – Габрово посрещна участниците в тазгодишното издание на инициативата „Опознай и избери“ – мисия „Гражданин на Габрово“.

Над 40 младежи на възраст между 14 и 19 години посетиха полицията в Габрово и се запознаха със структурата на дирекцията, с основните служби в МВР, с техните функции и принципи на работа.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Коментирани бяха теми, свързани с вечерния час за непълнолетните, с продажбата на алкохол и цигари, с рисковете при шофирането на автомобили от неправоспособни и т.н.

Посещението им бе етап от провеждането на интерактивната игра „Опознай и избери“, организирана от ИМКА – Габрово, сред чиито основни партньори е Областната дирекция на МВР в Габрово.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Целта на играта бе да осигури възможност на младите хора да се запознаят с местоположението и дейността на отделни организации и институции в Габрово, които имат отношение към реализирането на местни, регионални и национални политики за младежта, да насърчи тяхната активност, а веднъж посетили тези институции и запознали се лице с лице с техни представители, да придобият увереност в общуването с тях.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Инициативата се осъществява за трета поредна година с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар