Новини, Политика|25.09.2017 14:17

Откриха обновените в Севлиево сгради на училища и градини

снимка: МРРБ

Трите най-големи училища и шест от основните детски градини в Севлиево бяха открити след направената реконструкция по мащабния проект за енергийна ефективност на образователната инфраструктура, на стойност над 4,6 млн. лв., финансиран от оперативна програма.

С официална церемония и водосвет пред Средно училище „Васил Левски“ в града реновираните сгради бяха открити от заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на ОПРР Деница Николова и кмета на общината д-р Иван Иванов.

снимка: МРРБ

Официални гости на събитието бяха областният управител на Габрово Невена Петкова, народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, председателят на Общински съвет – Севлиево и др.

Зам. министър Николова подчерта в словото си, че фокус на правителството са инвестициите в бъдещето, а това е образованието на децата в модерна и качествена среда.

„С възможностите, които имаме за подобряване на материалната среда и подобряване на учебния процес, ще инвестираме общо 624 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ до 2020 г. в редица училища и детски градини, за да направим така, че нашите деца да имат по-добро развитие, по-добри условия на живот и обучение“, напомни тя.

Деница Николова отбеляза, че обектите на образователната инфраструктура, които се обновяват в цялата страна, имат нов облик, изглеждат по различен начин, а това дава стимул на учителите и непедагогическия персонал, които се трудят всеки ден в тях, да дават още повече от себе си за по-елитно образование.

снимка: МРРБ

Община Севлиево разполага с близо 10 млн. лв. от „Региони в растеж“ за обновяване на сгради не само на образователната инфраструктура, но и на многофамилни жилища, които предстои да се санират, каза още заместник-министърът и обърна внимание, че това е възможност за спестяване на енергия, чрез по-висока енергийна ефективност.

снимка: МРРБ

„За нас е много важно да правим така, че средата на живот, обкръжаващото ни пространство, да бъдат все по-добри. Да имаме по-висок стандарт и по-качествен начин на живот. Това са инвестициите, които правим благодарение на „Региони в растеж“ и се надявам, че с тях и с всички вложени усилия от централната и местна власт, даваме възможности за развитие на градовете, за техния просперитет и така караме хората да се чувстват по-добре там, където живеят“, коментира зам. министър Николова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар