Новини|20.09.2017 16:04

Прерязаха лентата на обновената пожарна в Севлиево (снимки)

снимка: Пресцентър МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов присъстваха на официалната церемония по откриване на обновената сграда на пожарната служба в Севлиево. На тържеството бе отслужен водосвет за здраве и успех на служителите.

снимка: Пресцентър МВР

снимка: Пресцентър МВР

В словото си министър Радев заяви, че амбициите на министерството са в рамките на програмата да бъдат реновирани общо 22 сгради. Тези дейности не са и не могат да бъдат самоцел, допълни гл. комисар Николов.

снимка: Пресцентър МВР

Те са важната стъпка за подобряване на условията на труд, за да изпълняват служителите от пожарните служби своите служебни задължения още по-отговорно и качествено. Вътрешният министър и гл. комисар Николай Николов благодариха на кмета на Севлиево Иван Иванов за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината.

снимка: Пресцентър МВР

Сградата на РСПБЗН, която е построена през 1954 година, бе основно реновирана със средства по програма „Региони в растеж“ и с финансово участие на Община Севлиево. Стойността на извършените строително-ремонтни дейности възлиза на над 320 хил. лв., 30 хил. от които са осигурени от Община Севлиево.

снимка: Пресцентър МВР

снимка: Пресцентър МВР

Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за пожарната безопасност в общината, постигнато е намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики на сградата.

снимка: Пресцентър МВР

снимка: Пресцентър МВР

снимка: Пресцентър МВР

Преди церемонията, министър Радев, главният секретар на МВР и директорът на ГДПБЗН се запознаха с работата на новооткрития Общински координационен център, който в случаи на необходимост, при възникване на критични ситуации от различен характер, осигурява отлична възможност за бързо взаимодействие между община, полиция и пожарна служба.

снимка: Пресцентър МВР

В рамките на посещението министър Валентин Радев се срещна и със състава на ОДМВР-Габрово. На място той се запозна с условията, при които служителите работят и чу проблемите им.

снимка: Пресцентър МВР

Вътрешният министър и главният секретар на МВР Младен Маринов разговаряха и с кмета на Габрово Таня Христова и обсъдиха възможностите за по-добро сътрудничество с оглед гарантиране на обществения ред и сигурността на гражданите в областния град.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар