Култура, Новини|12.09.2017 9:55

Лютеница на огън ще вари Селският мол за третия си рожден ден

В Своята детска възраст – 3 години, Селският мол знае, че няма по-любимо лакомство от филията, намазана с лютеница. Затова днес, 12 септември, по повод рождения ден на базара „Забравени, традиции живи вкусове“ , организаторите ще черпят с домашна лютеница, приготвена на огън.

Демонстрацията ще започне точно в 17.30 часа. Изкушените да опитат ще се научат как да си направят от пикантното лакомство сами. А когато сместа от печени чушки и млени домати „направи пътечка“, всички ще могат да похапнат.

Селският мол ще се състои в парка до бившия Текстилен Техникум, срещу бензиностанция „Шел“ по пътя за Kaufland, където беше и първото му издание през 2014-та година. Оттогава инициативата навъртя почти 30 издания и събра много приятели и съратници – хора и организации, които милеят за онова традиционно знание и опит, което е културно и икономическо богатство на региона, и което може да изчезне безвъзвратно, ако няма кой на кого да го предаде.

На своя рожден ден Селският мол ще предложи плодове, зеленчуци, фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти. Ще има демонстрации и дегустации. И томбола за всички посетители.

Наградите ще бъдат не по-малко апетитни от почерпката за гостите. Фолклорна сцена и хоро ще задържат вниманието към народното творчество, продуктите и изделията без бар код и „Е“-та, произведени с любов към близките хора и грижа за тяхното здраве и природата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
 • Споделете тази публикация:
 • Facebook
 • Twitter

7 коментара

 • Най- убичам да дъфчъ филиа сас свинска мас на пуляната пред землянката, ама не мо’@, щоту вечи станах мусулманин кату Реджеп Тайип.

 • За справяне с проблема с циганите – тази долна пасмина, смучеща бюджета на държава и общини, предлагам да сварим всички цигани на сапун!

 • Червен сфинктер чеверме върху олигархичен хуй предлагаме дъртите курви аз и Ненко Путката.

 • Виждали ли сте как орлица разпъва криле върху орлетата си? Така аз и Ненко путката разпъваме гъзните си бузи върху Русия, Пеевски и Доган, когато някой Прокопиев Соросоид посмее да посегне върху Светините.

  Лапам и гълтам!!!

  • Ще ми лапаш и гълташ на мен Вилажерино прост. И под 10 ника да пишеш ти познавам стила и знам, че си ти. Чудя се как не си умрял в лайна и мизерия!

 • Вилажере влизай в казана да те правим на сапун, и без това за нищо не ставаш, трябва да се разреши евтаназията в името на благото на родината и в името на народа! Да се свиква народен съд и такива като теб да се бесят по дърветата! Казах!

  • Да го обесят на пилона на Чинията на Бузлуджа, да се вижда от тука и от Казанлък!

Напиши коментар