Крими, Новини|08.09.2017 10:23

Арест за „муле“ на схемаджии, правещи се на полицаи!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

62-годишен мъж от Сопот е бил задържан, заради участието си в няколко телефонни измами в региона, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В резултат от проведени оперативно – издирвателни мероприятия било установено лицето, получило сумата от 2440 лв, при извършена телефонна измама на 9 септември миналата година на ул. „Свищовска“ в Габрово.

Като обвиняем бил привлечен 62–годишният мъж от Сопот. В хода на работата с него криминалистите установили, че същият участвал в получаване на парите на телефонни измами в градовете Трявна, Севлиево и Троян.

Работата по изясняване на престъпната му дейност продължава.

Две измами са били регистрирани в Габрово вчера, информират още от полицията. За времето от 17.00 до 18.30 часа, „мними полицаи“ успели да въведат в заблуждение възрастен мъж, който дал 1600 лв. за „залавяне на измамници“. Малко по-късно, по същата схема била излъгана и 74 – годишна жена от Габрово, която им дала 1100 лв., 170 евро и златни пръстени.

Хора! Предупредете възрастните си родители и близки да не дават пари на непознати, дори представящи се за полицаи, още повече поискани по телефона! От полицията отново призовават гражданите да не се поддават на манипулации. Тъй като сценариите могат да бъдат различни, основното правило, което трябва да се спазва е при получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, разговорът да бъда прекъснат незабавно. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама! Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар