Свържи се с нас

Новини

Център за сигурност, проследяващ 9 дейности, заработи в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Общинският координационен център в Севлиево, проследяващ девет дейности за защита и сигурност на населението, вече работи, информираха от общинската администрация. Той се намира в сграда на Общината и поема досегашното оперативно дежурство на Общинския съвет за сигурност, Щаба за защита при бедствия, аварии и катастрофи и новоизградената система за видеонаблюдение в Севлиево.

„Модерната система, която въведохме, дава възможност да се проследят и в много ранен етап да се установят огнища на пожари, контрол при бедствия и аварии, 24-часово видеонаблюдение на всичките 83 камери в града и непрекъсната денонощна връзка с длъжностните лица, 7 дни в седмицата. Данните от системата са на разположение също и на служителите на реда, което улеснява работата им при установяването на кражби или заплахи от външни лица, тъй като системата отчита регистрационните номера на колите, които влизат и излизат в града“, коментира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

По думите му Севлиево е втората община в България, която въвежда подобна система за сигурност на населението.

„В момента разработваме система за видеонаблюдение и в някои села. Тя също ще бъде интегрирана към общата и проследявана от Общинския координационен център“, информира още д-р Иванов.

Линиите, които дежурните координатори ще наблюдават са девет и имат следните дейности:

  1. Общински съвет за сигурност – оповестява на отговорните юридически и физически лица при преминаване в по-висока степен на готовност (в състояние на война);
  2. Общински щаб за защита при бедствия, аварии и катастрофи – съгласно схемата за оповестяване на отговорните длъжностни лица, събира и обобщава оперативната информация;
  3. Оперативен контрол на камерите за видео наблюдение в град Севлиево – 24 часово наблюдение на изградената система за видео наблюдение на всичките 83 камери, поставени на критични точки в града.
  4. Контрол на системата за ранно откриване на пожари, разположена в околностите на с. Крушево – центърът за наблюдение и реакция на системата се намира в дежурната стая. Състои се от оптична и термо- камери, извършващи наблюдение и ранно откриване на пожари в радиус 15 км., около местоположението на кулата.
  5. Измерване на радиационния фонд – извършва се 3 пъти в денонощието, а отчетените стойности се докладват в ОСС.
  6. Работа със системата за разпознаване на автомобилни номера – отделна част от системата за видео наблюдение е системата за разпознаване на автомобилни номера.
  7. Работа с пожаро-известителната система в сградата на Общината. В случай на пожар или необходимост от евакуация на сградата, дежурният координатор извършва необходимите дейности, съгласно оперативната процедура.
  8. Приемане на сигнали от телефон 112 или от граждани. Дежурният координатор получава и записва всички сигнали от тел. 112, от граждани или други институции, след което ги препраща по компетентност. Дежурни телефони, на които гражданите могат да се обаждат са: 0675/ 396 112; 0675/ 3 39 68; 0884 888 705
  9. Охрана сградата на общинска администрация.

Координаторите, които работят в Общинския координационен център дават дежурство 24 часа, 7 дни в седмицата, в нова дежурна стая в Община Севлиево, отговаряща на всички изисквания за сигурност. Там ще се помещава и работното помещение на Оперативното ядро на Община Севлиево, в случай на необходимост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица