Свържи се с нас

Новини

Защо кметът на Дряново инж. Мирослав Семов мълчи?!

Миналата седмица изпратихме писмо до кмета на община Дряново инж. Мирослав Семов, във връзка с няколко поставени въпроса и с молба да ни бъдат изпратени справки по обществени поръчки и договори с директно възлагане.

Макар и да получихме уверение от местната общинска администрация, че в най-кратки срокове ще ни бъдат предоставени такива, до ден днешен никакъв отговор от страна на кметството и Общината, и пълно мълчание…

Дали поставените въпроси по някакъв начин смутиха господин кмета? Или пък инж. Семов се притеснява да даде справки за някои договори, сключени с фирми, приближени по някакъв начин до него? Дали инж. Семов не може да отговори на въпросите за фирмата, свързана със секретаря на Община Дряново Мирослава Лилова, която е извършвала почистване на пътищата през зимния сезон 2016-2017 година и колко пари е прибрала? Дали случайно друга фирма до секретаря на Община Дряново има задължение в размер на над 50 000 лв. и въпреки това се намира начин да й се даде поръчка за почистване на пътищата през зимата? Дали става въпрос за две фирми, със сходни имена и родствена връзка между трима души? Предстои да разберем много неща, случващи се в Община Дряново.

Надяваме се все пак кметът на община Дряново да отговори на въпросите, поставени на основание Закона за достъп до обществена информация!

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Връзки с обществеността

    18.08.2017 at 17:20

    Статията е поръчкова, откровено тенденциозна и не на последно място прилично политически украсена ! Община Дряново е изпълнила своите задължения, постановени от Закона за достъп до обществена информация, при това доста по- рано от предвидените в него срокове. При необходимост този факт ще бъде доказан със съответните документи. За пореден път се натъкваме на инсинуации и уродливи опити за манипулиране на общественото мнение!!! Добрата новина е, че поръчителите също са известни и скоро ще понесат съответната отговорност за обидите и лъжите, които разпространяват.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица