Новини, Общество|07.08.2017 12:31

И Севлиево се включва към най-голяма мрежа за взаимопомощ

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево се присъединява към най-голяма мрежа за взаимопомощ iHELP. Да бъдеш отговорен за живота на друг човек е смела и безкористна задача, която изисква готовност и самообладание в различни ситуации.

Община Севлиево доказа това и като отговорна община подкрепи най-голямата мрежа за взаимопомощ в България – iHELP. През м. септември жителите на Севлиево ще имат възможността да се запознаят с проекта и да се убедят в обществената му значимост.

Община Севлиево ще бъде една от социално-отговорните общини, която ще осигури iHELP на своите граждани. По този начин всеки може да бъде ГЕРОЙ – ти можеш да си герой за някого и да създадеш по-сигурна среда за живеене!

Не веднъж сме споменавали, че бързата и адекватна реакция не наврежда, вреди само страхът и бездействието. За да премахнем тези „спирачки“ трябва да бъдем подготвени за ситуациите от ежедневието. А благодарение на приложението iHELP, жителите на община Севлиево ще могат само с един SOS бутон да алармират семейство, приятели и хора в радиус от 500 м.

iHELP не е просто мобилно приложение, това е начин, по който може да си помагаме, да бъдем отговорни едни за други. Да бъдем съпричатни и да бъдем заедно, защото животът е ценен и трябва да се грижим за него.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар