Крими, Новини|28.07.2017 12:10

Затвор за рецидивист, намушкал мъж в магазин

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Окръжна прокуратура – Габрово постигна осъдителна присъда от десет години и осем месеца лишаване от свобода, при строг режим, за 28-годишен рецидивист, извършил опит за убийство. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Съдът призна Валентин Я. за виновен за това, че на 22 ноември м.г., около 19,15 часа в севлиевското село Сенник, в хранителен магазин, при условията на опасен рецидив – след като е бил осъждан поне два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, извършил опит умишлено да умъртви Александър Н. от същото село, нанасяйки му с нож прободно-порезно нараняване на голям венозен съд – стената на вътрешната яремна вена, причинило масивна кръвозагуба и прободно-порезна рана на дясна предмишница, като деянието е останало недовършено поради независещи от него причини.

Пострадалият влязъл да напазарува в местния магазин. По същото време в магазина влязъл и обвиняемият. Приближил се до пострадалия и го попитал „Може ли да дойда да пия у вас?“, но мъжът отговорил, че не може и да не се занимава с него и се обърнал към продавачката, за да си поръча суджук.

В този момент обвиняемият извадил от дрехите си нож, замахнал силно с него и ударил във врата Александър Н. Веднага след това нанесъл и втори удар, на което нападнатият мъж реагирал с ръка, за да се предпази и ножа проникнал под лакътната сгъвка.

Пострадалият побързал да прескочил наредените стоки, преминал зад хладилната витрина и плота и се скрил от нападателя си в складовото помещение. След нападението, обвиняемият напуснал магазина и с такси заминал за в Севлиево.

По искане на прокуратурата Валентин Я. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар