Новини, Политика|20.07.2017 8:56

Кристина Сидорова проведе втора приемна за граждани в Севлиево

снимка: БСП – Габрово

Кристина Сидорова организира отворена приемна за жителите на Община Севлиево. Това е втората приемна, която народният представител от „БСП за България” инициира там.

Пред Сидорова бе поставен въпросът за липсата на електронен имотен регистър и връзката му с кадастъра, което е предпоставка за имотна измама. Един от основните казуси, към който насочиха внимание самите потърпевши, се оказа неизплатените заплати в бившия Военен завод в Севлиево.

Народният представител се запозна и с проблемите на потребителските кооперации, които вече трета година не са получавали средства за снабдяване на населението с хляб и хранителни продукти във високопланински и труднодостъпни терени.

В рамките на приемния ден, Сидорова се срещна и с пенсионери, които негодуват срещу изчислените им пенсии, както и с нуждаещи се от помощ по отношение на придобиване правото на ползване на лихвоточки.

След срещата с граждани, Сидорова даде пресконференция пред медиите, заедно с председателя на Общински съвет на БСП – Севлиево Петинка Михайлова, на която разясни основните приоритети и направления в своята дейност, от встъпването си в длъжност като народен представител.

Сидорова потвърди ангажираността си към водния проблем в Севлиево и обеща своевременна намеса и натиск върху отговорните институции, за да се реши колкото се може по-бързо този казус. Депутатът от левицата постави акцент и върху бедността на хората в провинцията и малките населени места.

В тази връзка, Сидорова отбеляза, че „всеки ден се сблъскваме с бедността и всяка една стъпка е важна, но за съжаление бедността не стои в дневния ред на управляващото мнозинство”.

По отношение на тъжната равносметка от посещенията си в малките населени места в региона, народният представител бе категорична, че „в името на региона, декларира готовността си да работи за всяка една полезна кауза”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар