Новини, Политика|18.07.2017 16:35

Управниците в Габрово неглижират патриотичните събития

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Управниците в Габрово неглижират патриотичните събития от националната ни история. Това твърдение изказа общинският съветник Николай Григоров, коментирал на пресконференция отбелязването Освобождението на града от турско робство.

„Този подход на неглижиране на патриотичните събития от историята ни се налага трайно в последните години в Габрово“, каза той. За разлика от поведението на управниците в нашия град по отношение на честванията на паметни събития, в съседно Севлиево нещата стоят по друг начин, посочи още Григоров.

„В Севлиево се получи честване, което дълго време ще се помни, поне от тези, които присъстваха на отбелязването. Имаше истинска възстановка на събитията, тържествена част, заря – проверка, официални гости и др. Нещо, което в Габрово отсъстваше за празника“, обяви общинският съветник от левицата.

Той даде и друг пример, в подкрепа на думите си, с изграждането на „прословутия“ паметник на Васил Левски в Габрово. „Колко години бяха необходими, за да се стартира процедурата за идейния проект. И дали е започната изобщо – не съм убеден“, възмути се Николай Григоров.

„Днес, 18 юли, е рождението на Васил Левски. Габрово е един от малкото градове в България, в който няма паметник на Апостола на Свободата. Какво направихме габровци, за да увековечим неговата памет“, реторично попита той, упреквайки Общината, че не предприема никакви действия, въпреки обществените нагласи и настроения.

Според Николай Григоров патриотичната тематика не е толкова интересна за управляващите в Габрово, защото по думите му „там не се плащат хонорари на участниците и на хора от Общината, участващи във възстановките и събитията“.

Общинският съветник от левицата защити участниците във възстановка по посрещане на първите руски войни, с което бяха отбелязани 140 години от Освобождението на Габрово от турско робство, реализирали инициативата от сърце и въпреки отсъствието на управляващите.

„Какво излиза? Карнавалът, с едни големи средства, прибирани от определени хора – окей. Честване на 140 г. от Освобождението – претупано, отвсякъде. Обидно! Нито кмет, нито зам.кмет, председател на Об.С – Габрово, нито областна администрация. Това е отношението към нашата памет. Такава е тенденцията, която за огромно съжаление, през годините се утвърждава“, коментира в заключение Григоров

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

1 Коментар

  • Кмет и областен управител отново ги нямаше на отбелязването на 180 г0дини от рождението на Васил Левски.

Напиши коментар