Свържи се с нас

Новини

Общината е раздавала „тлъсти“ хонорари за майските празници

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово е похарчила „тлъсти“ хонорари за майските празници, обяви на пресконференция общинският съветник от левицата Николай Григоров. „Прави впечатление, че са похарчени пари за „тлъсти“ хонорари и други дейности, за които не съм убеден, че са изразходвани прозрачно и целесъобразно“, коментира пред медиите той.

Повод за тези думи бе отговор на питане до кмета Таня Христова, във връзка финансовия отчет за празниците през месец май. От изнесените от Григоров данни стана ясно, че майските празници са стрували 260 000 лв. на местния данъкоплатец.

От тях 19 000 лв. са били разпределени за Международното биенале на хумора, а останала сума е отишла за покриване на разходите за карнавала и съпътстващите го дейности.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово е дала потресаващите 11 000 лв. хонорар за сценария и режисурата на карнавала.

„Редно ли е такава сума да се дава, при положение, че преди няколко години сумата варираше между 700 и 1000 лв.“, възмути се Григоров.

Според информацията на общинския съветник дизайнът на костюмите на кметската администрация и някои външни лица е струвал 6 900 лв., за грим са били дадени 6 500 лв., като цялата сума по карнавалното облекло и използваните материали възлиза на 20 000 лв.  В същото време костюмите, облечени от децата, участвали в Карнавала били стари.

Според Николай Григоров образите на Мелания Тръмп и Мария Антоанета в карнавала са излезли скъпо на габровци. За пример той посочи и скандалното участие на приятеля на бившата шефка на Водния цикъл на Габрово Марта Петрова, отдавна не работеща в Общината, което не им е попречило да вземат участие в кметската картина, а костюмите и грима им – да бъдат платени от джоба на габровските данъкоплатци.

Прекрасната заря и 3D мапингът струват 43 240 лв., а гостуващите групи са стрували на местната хазна 52 500 лв. Близо 12 000 лв. са отишли по сметката на БГ Радио за отразяване на карнавалното събитие, съобщи още Николай Григоров.

„Ние винаги сме твърдели, че парите на габровските данъкоплатци се харчат непрозрачно и нецелесъобразно от Общината“, категорично заяви той.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица