Свържи се с нас

Новини

БСП ще бъде коректив на управляващите в Габрово

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

БСП ще бъде истинският коректив на управляващите в Габрово. Това заяви новият председател на местната структура на левицата Здравко Кънчев, който беше официално представен пред габровските медии и даде първата си пресконференция.

Той съобщи, че първото нещо, с което ще се захване, е да организира дискусия между партийните членове и симпатизанти, по темата как БСП може да стане атрактивна партия за хората, отговаряйки на въпроса защо столетницата не е такава.

„Вярвам, че чрез подобна дискусия ще се появят много идеи за политики и каузи, зад които, ако се обединим като партия и се опитаме да ги внесем в дневния ред на местната общественост, като по този начин ще бъдем полезни на Габрово и габровци“, коментира Здравко Кънчев.

Новият председател на БСП – Габрово ще се стреми към консолидиране на поколенията в редиците на социалистите. „Ще се опитам да съчетаем познанията на по-опитните, с енергията и желанието за доказване на по-младите, вярвайки в подкрепата и опита на всички наши партийни членове, които ще ни помагат в бъдещата работа“, добави Кънчев.

„Вярвам, че ако бъдем един отбор тогава ще можем да разчитаме, че габровци ще ни повярват. Също така съм на мнение, че ще бъдем опозиция на управляващите в Габрово, която ще бъде истински техен коректив. Аргументирана и с ясни позиции, касаещи казуси тук на хората“, категоричен бе още той.

Пред медиите Кънчев информира, че започва подготовка за предстоящите местни избори. Пред общинската партийна организация в Габрово сега стои задачата да се избере ново изпълнително бюро, в което ще бъдат предложение хората, с които новият председател ще работи занапред и с помощта на които ще изпълни поставените си задачи.

В отговор на журналистически въпрос новият водач на социалистите заяви, че на местно ниво ще бъде диалогичен с членовете на партията, ще организира множество лични срещи с всеки и ще търси обединение около идеята да бъдат един отбор. „Това ще бъде моят подход. Лични срещи с всеки и търсене на консенсусна позиция“, отговори Кънчев.

Предвид предстоящите през 2019 г. местни избори и евентуалните бъдещи съюзници Здравко Кънчев добави още, че всички граждани ще бъдат търсеният партньор. „Вярвам, че ще покажем, че и ние можем, и сме истинска алтернатива на управляващите“, поясни той.

В заключение председателят на БСП сподели, че предстои да бъде стартирана инициатива на общинските съветници от левицата, които да отговарят за определен район на Габрово и да правят срещи с тях, тъй като по думите му „дневният ред на обществото, не е дневният ред на Общинския съвет“ в нашия град.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица