Новини, Общество|13.07.2017 11:23

Габрово ще отбележи 180 години от рождението на Васил Левски

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В Габрово ще бъде отбелязана годишнината от рождението на Апостола на българската свобода – Васил Левски, съобщават от местната общинска администрация.

Общоградският ритуал ще се състои на 18 юли, вторник, от 17.30 часа пред Възпоменателната морена в градинката до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”, където под музикалния съпровод на оркестър „Габрово“ ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на почит. Участие в тържественото честване ще вземат още Драматичен театър „Рачо Стоянов“ и Регионален исторически музей – Габрово.

По-рано същият ден, 18 юли, в Детския отдел на РБ „Априлов – Палаузов“ са организирани литературно четене и дискусия върху разкази, посветени на Васил Левски.

Програмата в Габрово за честването на 180 г. от рождението на Апостола на Свободата ще започне в понеделник, 17 юли. Тогава в Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“ и край къщичките за книги ще се проведат литературни четения на поезия и проза, посветени на Васил Левски, с участието на доброволци и библиотекари.

Събитията, посветени на рождението на Васил Левски, ще завършат на 19 юли, когато от 19.00 ч. в Дома на културата „Емануил Манолов“ ще бъде представена постановката на МДТ „Константин Кисимов“ – Велико Търново „Хъшове“.

Същият ден посетителите на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ ще могат да разгледат витрина „180 години от рождението на Васил Левски“, както и витрина на Регионален исторически музей „Васил Левски и Габрово“, позиционирана в търговски комплекс на бул. „Априлов“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар