Свържи се с нас

Икономика

Искат промяна на подбора и оценката на заявки от работодатели

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

Заместник – областният управител на Габрово Мария Пенева ще изпрати мотивирано предложение до министъра на труда и социалната политика за промяна в утвърдената методика за подбор и оценка на заявките от работодатели, кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост за младите хора“ и „Обучение и заетост“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Това стана ясно по време на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Членовете на съвета единодушно подкрепиха направените предложения от четирите общини в област Габрово методиката за подбор и оценка по проект „Обучения и заетост за младите хора“ да бъде разделена на два компонента.

Единият да е приложим за работодатели от реалния сектор, а вторият – да е приложим за работодатели в лицето на общинските администрации. В тази връзка общините предлагат и критериите за оценка да бъдат обособени за различните компоненти и да има равнопоставеност на работодателите по отношение на работните места.

Предложенията идват в следствие на това, че определените до този момент критерии не могат да бъдат изпълнени от Общините, за да получат съответния брой точки и да попаднат в по-предни позиции в класирането.

„Наемането на млади хора, включването им в допълнителни обучения и квалификация, с цел задържането им в малките населени места е един от основните приоритети на Общините. Улесняването на прехода от образование към заетост за безработни младежи, които получават първи или втори шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални умения и знания, придобити на работното място, както и придобиването на квалификация помага за по-успешното им включване на пазара на труда. В същото време в общините има дейности с местно значение, като почистване и облагородяване на териториите за обществено ползване, за които биха могли да бъдат заети безработни лица от приоритетните целеви групи“, аргументират се представителите от общините в региона.

Освен това решение, членовете на Комисията приеха и предложението, направено от директора на Бюрото по труда, което да дава възможност неусвоените средства по „Обучения и заетост за младите хора“ да бъдат пренасочени към „Обучение и заетост“, съобразно необходимостта в нашата област.

Това предложение беше обосновано с данни, според които от 2 337 регистрирани безработни лица 2016 лица са над 30 години, 929 лица са над 50 години, 705 лица са над 54 години, а с регистрация над 12 месеца или това са така наречените продължително безработни са 418 лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица