Новини, Спорт|07.07.2017 15:53

В Габрово ще се проведе Баскетболен камп

Снимката е илюстративна.

От 9-ти до 15-ти юли Габрово ще бъде домакин на най-голямото баскетболно събитие в България, информира кметът Таня Христова. Баскетболният камп се организира за деца, на възраст 8 до 18 години и ще събере 332 участници от цялата страна.

Само 55 са децата от Габрово, като Таня Христова съобщи, че за тях Общината е осигурила по 105 лева от размера на таксата за участие, която за всяко дете възлиза на 395 лева.

В продължение на цялата седмица участниците в баскетболния камп ще имат възможността да тренират под ръководството на доказали се баскетболни специалисти, от България и чужбина. „Всички най-добри школи от България ще бъдат част от това събитие“, допълни още Христова.

Деца от отборите на столичните „Левски“, „ЦСКА“, „Септември“, „Черно море“ (Варна), „Делфин“ (Бургас), „Балкан“ (Ботевград), „Дунав“ (Русе) и др. ще бъдат също представени в Габрово.

Общо над 45 треньори и доброволци ще участват в тренировъчния процес. Десет са чуждестранните треньори – 3 италианци, 3 американци, 2 англичани и двама от Чехия.

В рамките на кампа тази година ще се проведе и ежегодния турнир „Христо Донков“, в който ще премерят сили българският национален отбор за кадети със съперници от Чехия, Украйна и сборен отбор от Габрово, с най-добрите участници.

Официалното откриване на баскетболния камп е на 9 юли (неделя) от 17 часа в зала „Орловец“. Очаква се за церемонията да пристигне Офелия Кънева – председател на Държавната агенция за закрила на детето и партньор на инициативата.

На 13 юли в 18.45 часа е откриването на турнира „Христо Донков“, на което ще присъства президента на БФБ Георги Глушков, а на 15 юли от 15.30 часа ще се проведе демонстрационен баскетболен мач за хора в инвалидни колички. Очаква се на този двубой официален гост да бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Също на 15 юли, но в 18 часа е закриването на турнира „Христо Донков“. То ще предизвика интерес и с атрактивен конкурс по забиване и стрелба. По-късно същата вечер – около 20 часа, е закриването на кампа.

Провеждането на баскетболното събитие е по инициатива на Владимир Искров, най-успешният треньор в историята на габровския баскетбол.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар