Свържи се с нас

Икономика

Формулата на успеха е: „Действай локално, но мисли глобално!“

Published

on

„Действай локално, но мисли глобално.“ Това е формулата на успеха в сегашните икономически реалности, според доктора по икономика Евгений Кънев, който беше в Габрово в края на миналата седмица за среща с представители на местния бизнес, по време на която той информира за основните постулати на новия инвестиционен план за Европа – Плана Юнкер.

Планът Юнкер стартира още през 2015 г. и неговата основна цел е подпомагане на растежа, увеличаване на работните места и съживяване стратегическите инвестиции в ключови сектори в Европа.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Стремежът е чрез реализирането на този План да бъдат „отключени“ обществени и частни инициативи до 2018 г. за минимум 315 милиарда евро, което би станало възможно чрез улеснен достъп до рисково финансиране на различни по големина компании, от малките до големите фирми и предприятия.

„Планът Юнкер е колективно и координирано усилие на европейско ниво за насърчаване на инвестиции в реалната икономика. Целта е да бъде ускорено създаването на работни места и икономически растеж, удовлетворяване дългосрочните потребности на икономиката и увеличаване конкурентоспособността, както и укрепване производствения капацитет и инфраструктурата на ЕС, и подобряване на инвестиционната среда“, заяви Евгений Кънев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Той поясни, че Планът за инвестиции има три основни стълба. Първият е свързан с мобилизиране на средства за инвестиции, вторият е насочен към подкрепа за инвестициите в реалната икономика, а третият – създаване на благоприятна за инвестициите среда.

Евгений Кънев съобщи още, че до май 2017 г. одобрените за България средства за финансиране в рамките на Плана Юнкер са 206, 9 милиона евро, а очакванията са тези средства да мобилизират около 1 124 милиарда евро за инвестиции.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Докторът по икономика аргументира необходимостта за успешното реализиране на Плана Юнкер с множеството факти, оказващи влияние върху търговската и икономическата среда. Те са свързани с увеличаване броя на хората на възраст над 65 години, които продължават да работят, като посочи за пример САЩ, където в последните няколко години те са се удвоили.

До 2030 г. енергийните нужди и потребности ще се увеличат с до 50%, а очакванията са до 2050 г. населението на земята да прескочи 9 милиарда. Предвижданията са населението на Азия да се увеличи с 50 на сто, това на Америка – с 20%, а на Европа да намалее, което се дължи преди всичко на еволюцията на индустриалните модели.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Тоест, динамиката на промените в глобален мащаб е толкова голяма, че човек не може да я осмисли. Именно поради това е необходимо да се обърне сериозно внимание на еволюцията на индустриалните модели и да се търсят нови формули на работа. Дори, ако се наложи, да се премине към съзнателно рушене на „старите“ похвати, към освобождаване от тях, за да се върви с ускорени темпове напред“, поясни Евгений Кънев.

Според него сме длъжни да се съобразяваме с глобалните тенденции, най-вече в енергетиката, което означава нарастване използването на „зелена“ вместо конвенционална енергия, регулаторна стабилност и предсказуемост, както и създаване на енергиен съюз. Като по този начин чрез него да се осигуряват инвестиции за интегриране на регионалните мрежи и пазари.

Успешното икономическо развитие е грижа за изграждане на стабилна инфраструктура – твърда (пътища) и мека (институции и регулаторна рамка), финансова и енергийна, посочи още Кънев.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица