Новини|09.06.2017 9:12

Посланик Бонтан ще презентира Габрово пред белгийски инвеститори

снимка: Община Габрово

Посланикът на Кралство Белгия, Негово Превъзходителство г-н Франсоа Бонтан, бе на официално работно посещение в Габрово. Програмата на дипломата започна със среща със заместник – кмета на Община Габрово Климент Кунев, който го запозна с профила на общината, бизнес климата и връзките на Габрово с белгийския град Аалст.

Негово Превъзходителство прояви особен интерес към големите проекти, изпълнявани от Общината, както и пое ангажимент да презентира потенциала на Габрово пред белгийски инвеститори.

Господин Бонтан бе придружаван от почетния консул на България за Източна Фландрия и почетен гражданин на Габрово Вили Ван Импе и г-жа Марияна Башева – секретар на Клуб „Приятели на Белгия“ – Аалст, Габрово.

С подкрепата на Фондация „Хора в помощ на България: Аалст – Габрово“ и Клуб „Приятели на Белгия“ бе официално открита мултисензорна стая в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Помещението е предназначено за лица от аутистичния спектър, хиперактивни, с умствена изостаналост или други увреждания в развитието. Целта е лицето да бъде поставено в спокойна, релаксираща и стимулираща среда. Стаята е създадена да провокира различни чувства, възприятия и усещания,използвайки комбинация от светлинни ефекти, цвят и музика.

Мултисензорното пространство е място, което потребителите на Дневния център могат да използват за снижаване на напрежението, при нужда от почивка, намаляване на агресията, пречистване на ума и тялото, превенция от самонараняване.

Програмата на посланик Бонтан продължи със среща в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където посети отделението за инвазивна кардиохирургия, Интерактивния музей на индустрията и Дома на хумора и сатирата, където участва в раздаването на сертификати на курсисти от езиковата школа към Клуб „Приятели на Белгия“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар