Крими, Новини|05.06.2017 15:08

Полицията стартира едноседмична акция „Алкохол и наркотици“

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От днес на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.

В операцията се включва и страната ни, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Ама до колко часа ще е акцията? Да знаят малките наркоманчета дето не ни дават мира вечер да спим ! Или те ще им кажат като се приберат в къщи ,че е свършила да излязат да вилнеят !?
    Да не би да не ги чуват как се изсилват изродите !

Напиши коментар