Новини|25.05.2017 15:25

Японска делегация посети Габрово

снимка: Община Габрово

Японска делегация, водена от г-н Масаки Ишида – председател на образователна фондация Ишида от гр. Тойоаке, бе на посещение в Габрово от 19 до 22 май.

Визитата бе в отговор на покана от страна на кмета на община Габрово г-жа Таня Христова, във връзка с предстоящия обмен между ученици от габровски и японски училища, който ще стартира следващата година.

Масаки Ишида е наследник на образователната система, основана от Сентоку Ишида през 1941 г., която към днешна дата включва детски градини, начални, средни училища, колеж и университет, чието мото е „Да носим в сърцето си благодарността“.

Програмата на делегацията включваше запознаване със системата на българското начално и средно образование, функционирането на детските градини, разговор с ректора на Техническия университет – Габрово и посещение на Средно училище „Отец Паисий“, където от тази година се изучава японски език.

Гостите имаха възможността да присъстват на откриването на 23-тото Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, посетиха Етнографския музей на открито „Етър“, Интерактивния музей на индустрията и имаха възможността да наблюдават от първо лице Карнавалното шествие на 20 май.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар