Култура, Новини|18.05.2017 16:23

Таня Христова поздрави музейните работници за Празника

снимка: Община Габрово, Архив

По повод Международния ден на музеите, който се чества на 18 май, кметът на Габрово Таня Христова поздрави директорите и служителите от габровските музеи.

По думите й работата по издирване, проучване, опазване и популяризиране на културното наследство, успешната научна и образователна дейност на музейните работници променя облика на културните институти и ги превръща в съвременни центрове на култура, средища за нови знания и за възпитаване на родолюбие.

Ролята на музеите освен образователна и възпитателна, често е и естетическа, заради възможностите, които се предоставят на публиките във формирането им на естетически нагласи и критерии, за развиване на творчески способности у посетителите и интерактивно общуване между публики и експозиции.

Кметът благодари на габровските музейни работници за професионализма в общата мисия за изграждане на образа на Габрово като място за образование, вдъхновение, споделяне и приятно преживяване.

Съвместното ползотворно партньорство между музеите и местната власт е предпоставка не само за развитието на местния културен продукт, но и на туризма.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар