Фотограф от Габрово предизвика фурор с „Аз съм Българка!” (снимки+видео)

Радослав Първанов, Личен архив

В изискания български ресторант „МоМа” в София бе представен официално Националният проект „Аз съм Българка!”. Идеята на 23-годишния професионален фотограф Радослав Първанов от Габрово, заел се да създаде цялостен образ, картина на България във фотоси, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това.

Радослав Първанов, Личен архив

20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 30 сюжета, на фона на знакови културни и исторически места в страната.

Радослав Първанов, Личен архив

Габрово и регионът са представени в авторския му проект със сюжетите Габрово, ЕМО „Етър”, Боженци, Трявна и Дряново.

Десет габровки участват в инициативата за популяризиране на родните забележителности и история.

На бляскавото събитие в столицата присъстваха всички участнички в проекта, както и много гости.

За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм, с хронологията на снимките.

Бе открита представителна изложба, с 30 фотоса, отразяваща най-добрите кадри от проекта.

Радослав Първанов представи своята работа и сподели своите виждания за продължението на проекта, както и за бъдещите изяви с готовите продукти.

Той разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово.

Радослав Първанов, Личен архив

Габровци ще могат да се запознаят с работата на фотографа – автор и продуцент на „Аз съм Българка!“, през есента на 2017 година, увери самият той.

Като заклет родолюбец, младият ентусиаст споделя, че не би пропуснал да разкаже в Габрово за цялата концепция и с гордост да покаже заснетото в Габровска област.

Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета.

Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.

Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар