Новини, Политика|16.05.2017 15:39

Левицата поиска дипломата за магистър на новия зам. областен

Мария Пенева, снимка: Областна администрация – Габрово

Местната структура на БСП в Габрово поиска да бъде показан документ, удостоверяващ  завършената магистърска степен на новоназначената на 12 май т.г. за заместник – областен управител Мария Пенева, който според тях не притежава.

Това социалистите направиха, чрез разпространена до медии позиция.

По думите им това се прави с цел да бъдат разсеяни всякакви съмнения за назначаването на поредната „калинка” и спазването на Закона за администрацията, за да не ставаме свидетели на поредното избирателно тълкуване на българското законодателство.

В позицията на БСП – Габрово, разпратена до местните медии, пише:

„Кадрова немощ или безхаберие цари последната седмица?

Заявките на кабинета “Борисов” 3 даваха надежда за един добре структуриран кабинет, в който, имайки предвид дългите преговори с Обединени патриоти, се очакваше идеално сглобена политическа конфигурация.

Такава обаче за пореден път няма. С назначенията във висшите ешелони на властта стана ясно, че не са търсени хора за определените ресори и длъжности, а просто са търсени места за тези хора.

Такива примери се видяха в Областните администрации, където прави впечатление назначението на много хора с полицейско минало, както и с липсата на образователна степен магистър.

Това от своя страна е грубо нарушение на Закона за администрацията, който е в сила от месец януари тази година.

За съжаление, това, което ни се предлага последната седмица, не може да покрие нито експертно, нито морално управлението на страната ни. И това е тенденция, която се задълбочава с всеки изминал ден. Дори създава усещането за тотално безхаберие.

Уважаеми управляващи от ГЕРБ, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за назначаване на поредната „калинка”, моля покажете документ, който удостоверява завършена степен Магистър към 11 май, на новоназначения заместник – областен управител Мария Пенева.

Ако няма такава, призоваваме да бъде спазен Законът и тя да бъде отзована, а не за пореден път да ставаме свидетели на избирателно тълкуване на Закона“, пише в позицията на габровските социалисти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар