Крими, Новини|27.04.2017 15:33

Извратенякът от Жълтеш, опитал да изнасили и обрал баба получи 6 години

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес (27 април), състав на Районен съд – Габрово, с председател съдия Петракиева, осъди мъж от габровското село Жълтеш на 6 години лишаване от свобода за опит за изнасилване и кражба.

Съдът призна подсъдимия С.Н. за виновен в това, че на 8 ноември 2016 г. в с. Жълтеш, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с възрастна жена от същото село, като я принудил към това със сила и заплашване. Нападателят й нанесъл множество удари в лицето и я заплашил с нож.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на горепосочените дата и място, при условията на опасен рецидив, чрез премахване на метална пръчка на прозорец проникнал в жилището на същата пострадала и отнел от владението й сумата от 190 лева.

За опита за изнасилване съдът определи на подсъдимия наказание от 9 години лишаване от свобода, а за извършената кражба – 5 години лишаване от свобода. С оглед проведеното по делото съкратено съдебно следствие – по реда на Глава двадесет и седма от НПК, съдът бе длъжен да редуцира всяко от така определените наказания с по 1/3, съответно до 6 години лишаване от свобода за първото престъпление и 3 години и 4 месеца лишаване от свобода – за второто.

На основание чл.23 ал.1 от НК на С.Н. бе определено общо наказание в размер на 6 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при строг режим.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар