Новини|21.04.2017 10:00

Разменяме биоотпадъци за компост

снимка: Община Габрово

В рамките на кампанията за пролетното почистване и въпреки зимните условия ще си припомним приказката „Сливи за смет“. Община Габрово дава възможност на габровци да разменят биоотпадъци за компост. Инициативата ще се проведе днес, 21 април, от 11.00 часа в централната пешеходна зона на ул. „Радецка“.

Всеки, който донесе поне 1 кг. биоотпадък (обелки от плодове и зеленчуци, костилки, черупки, утайка от кафе и чай), ще получи пакет компост. На обособената шатра ще може да се регистрирате за участие в „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“, както и да получите чували и ръкавици за почистването.

Компостът не случайно е наричан черното злато на почвата. Причината е, че той значително подобрява плодородността на почвите, предпазва ги от ерозия и запазва влагата в тях за продължително време. За да използвате черното злато в градината си, донесете поне 1 кг биоотпадък. В замяна ще ви дадем пакет компост, произведен от растителен отпадък на Регионалното депо за неопасни отпадъци.

„Очакваме ви на днес в централната пешеходна зона на ул. „Радецка“, споделят организаторите.

Предвид лошите метеорологични условия, Община Габрово удължава периода на кампанията „Пролетно почистване 2017: Обери боклука“ до 30 април 2017г., включително.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар