Свържи се с нас

Крими

Затвор за двама крадци на метали, увредили имущество за 25 бона

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Двама мъже, извършили кражба на метали за 8100 лева и увредили имущество за 24 800 лева, са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Габрово, информираха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Делото бе разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което двамата подсъдими се признаха за виновни и приеха за верни фактите, изложени в обвинителния акт.

Шенол М. е осъден на три години лишаване от свобода, а наложеното на Николай Т. наказание е една година и шест месеца лишаване от свобода, като наказанията следва да се изтърпят при строг режим.

Съдът призна за виновни Шенол М. и Николай Т. за това, че през периода 09.06.2016 г.- 07.09.2016 г. в Габрово, от термичен цех и склад „МОБ“ на „Гама Проект“ АД, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив /по отношение на Шенол М/, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – разбиване на тухлена стена, счупване на прозорец и срязване на оградна мрежа, чрез използване на технически средства – отверки, клещи, гаечни ключове, ножове, чук, брадва и кирка и на моторно превозно средство – таксиметров автомобил и чрез особена ловкост – прескачане през прозорец, разположен на височина 3,35 м., отнели чужди движими вещи /от електрически трансформатор с мощност 100кw в термичен цех отнели медни намотки – 60 кг., кабели, сребро съдържащо се в електрически пластини на електрически табла и от склад на дружеството отнели три топчета с месингова лента – 134,4 кг., олово на блок – 13,6 кг., оловна ламарина – 84,7 кг. и 2 бр. графитни пръчки/.

Всички вещи на обща стойност 8102,10 лв, собственост на „Гама Проект“ АД, от владението на дружеството, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят.

Двамата са признати за виновни и са осъдени и по обвинението за това, че по същото време и място противозаконно повредили чужди движими вещи, трансформатор и електрическо табло за управление от линия за обработка и оксидация на метали, собственост на „Гама проект „ АД гр. Габрово, на обща стойност 24 800 лв., като с деянията са причинени значителни вреди на дружеството.

По искане на прокуратурата Шенол М. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Нарушители пречат на линейките пред Спешното. Полицията с мерки!

Полицията предприема мерки!

Вчера, 11 декември, се проведе работна среща между ръководителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ Габрово и на Областна дирекция на МВР – Габрово.

Тема на работната среща беше отправена молба за оказване на съдействие, във връзка със затруднен достъп на автомобили със специален режим на движение – линейки, до Центъра за оказване на спешна и неотложна медицинска помощ, който се намира в сградата на Областната болница, като по този начин се застрашават живота и здравето на пациенти, имащи нужда от животоспасяващи медицински действия.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Габрово отправя апел към всички водачи на моторни превозни средства, които посещават МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ да спазват стриктно правилата за движение по пътищата. Да съобразяват спирането и паркирането на управляваните от тях автомобили с указаните за тази цел места, и да не пренебрегват пътната маркировка и пътни знаци в района на болницата!

От пресцентъра на ОДМВР – Габрово информират всички граждани и посетители на града, че считано от 16 декември, във връзка с отправената молба за съдействие, в района на лечебното заведение, ще бъдат предприети всички действия за осъществяване на засилен контрол по спазване на правилата за престой и паркиране, и въведените в тази връзка забрани!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха за 72 часа 21-годишен крадец, свил колело

С постановление на наблюдаващ прокурор, по бързо производство на Районна прокуратура – Габрово, задържаха 21-годишен извършител на кражба за срок от 72 часа до довеждането му пред съда.

Р. К. е привлечен в качеството на обвиняем след като полицията в Габрово го арестува в понеделник, 9 декември, за това че в село Драгановци, при условията на повторност, отнел велосипед на стойност около 600 лв., от владението на собственика, без неговото съгласие, с ясното намерение противозаконно да присвои колелото.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

21-годишният извършител има предходни присъди за извършени престъпления, като последното деяние е било осъществено в срока на условно осъждане.

Предвид фактите Прокуратурата счете, че съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица