„Ако успееш до сълзи да ни разсмееш“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тази година Община Габрово развързва кесията, за да извади от там едни 4000 лева и да ги даде на няколко транша на тези, които по своя воля и със своя идея влязат в конкурсна надпревара на карнавалното шествие.

Това за волята и идеята, разбира се, не е достатъчно. Нужно е още – това, което сте измислили да е поне толкова забавно и смешно, колкото забавен и смешен е габровски виц, да е изработено толкова качествено и с вкус, поне колкото качество и вкус са нужни, за да защитиш марката „Стара планина” и накрая – да е поднесено на зрителите толкова зашеметяващо, поне колкото зашеметяващо би било, ако чукът на Рачо Ковача се стовари отгоре ви.

Ако до тук нещата ви приличат на шега, на нещо нерегламентирано и неясно или пък на зловреден слух, то може веднага да проверите регламента за участие в конкурса на интернет страницата на Карнавала – carnival.gabrovo.bg.

От там ще научите, че това с парите не е виц. Наградите са в три категории, плюс награда на публиката и може да ги спечели всеки, който заяви желание да участва в шествието на 20 май / сам или с щурата си компания/ със своя оригинална и непременно смешна идея.

За предпочитане е да заложите не само на атрактивен костюм, но и на запомнящ се сюжет, да ползвате артистизма си, наравно с ума, да не подценявате зрителите и още по-малко – журито.

Журито ли? Ами то ще е в състав, блестящо подготвен по конспект от 100 точки на тема: Правене на карнавали в България и по света.

И накрая още по-сериозно. Всички желаещи да се включат в благородната надпревара трябва да се легитимират като такива чрез подаване на заявка в срок до 21 април. Образец на такава също може да си вземете от сайта – carnival.gabrovo.bg.

Отговор на всички въпроси, възникнали в следствие на неяснотите в горепосоченото, може да получите на телефон: 066 / 818 309.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар