Новини, Общество|10.04.2017 10:23

Дърво на надежда за България засадиха на „Семе българско“

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Емоционален и много вълнуващ беше вторият фестивален ден на „Семе българско“, не само заради многото инициативи, хилядите посетители и празничното настроение, а защото присъстващите се запознаха с малката Пресияна – детето, което се появи на бял свят от ин витро процедура, финансирана със средствата, събрани от благотворителния базар на фестивала.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Официалният гост на откриването и основател на “Движение за национална кауза” Андрей Арнаудов сподели целите на организацията ДНК.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

„В нея може да участва всяка двойка, чието дете е заченато през 2016 година. Бъдещите или настоящи родители се записват, като публикуват във фейсбук страницата на ДНК селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе, с хаштаг #pravimgozabg. Така не само дават добър пример, но и помагат на други двойки да станат родители“, каза Андрей. Той обяви, че за всяка споделена бременност ДНК ще дари средства на Фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Записването за участие в кампанията е до 1 май 2017 г.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Сертификат за особен принос в съхранението на българското ДНК и признание за постигнатите резултати връчи Андрей Арнаудов на кмета Иван Иванов и на инициатора на „Семе българско“ Ивелина Елмазова. Така той даде своята висока оценка за постигнатите резултати в​ продължението на българския род.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

„Най-доброто от нашите инициативи е това, че те дават своя резултат. Вече имаме няколко деца, които са дошли на този свят, благодарение на нашите усилия“, каза кметът и съобщи, че от общинската програма за финансиране на двойки с репродуктивни смущения има две дечица.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

След откриването водещият Андрей Арнаудов, кмета на Севлиево и ин витро деца засяха дръвче в парк „Казармите“, като по този начин материализираха надеждата си, че българското ще пребъде в поколенията.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Така присъстващите станаха част от новата инициатива на фестивала „И за да пребъде България“. Идеята подкрепиха редица родолюбиви българи от цялата страна, които изпратиха шепа земя от своите родни места, за да бъде поставена в съответната географска област на България.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Специално място на фестивала беше отредено на базара „Шанс за бебе“, който подпомага семействата с репродуктивни проблеми. И тази година бяха изложени ръчно изработени предмети и сувенири от севлиевските деца. Средствата, които бъдат събрани ще се дарят на фондация „Искам бебе“.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Празничният ден продължи с разнообразни музикални участия на сцената и спектакъла на Николина Чакърдъкова, който събра хиляди почитатели на народната певица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар