Свържи се с нас

Новини

Дърво на надежда за България засадиха на „Семе българско“

Родолюбиви българи изпратиха шепа земя от своите родни места, за да бъдат част от инициативата „И за да пребъде България“

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Емоционален и много вълнуващ беше вторият фестивален ден на „Семе българско“, не само заради многото инициативи, хилядите посетители и празничното настроение, а защото присъстващите се запознаха с малката Пресияна – детето, което се появи на бял свят от ин витро процедура, финансирана със средствата, събрани от благотворителния базар на фестивала.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Официалният гост на откриването и основател на “Движение за национална кауза” Андрей Арнаудов сподели целите на организацията ДНК.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

„В нея може да участва всяка двойка, чието дете е заченато през 2016 година. Бъдещите или настоящи родители се записват, като публикуват във фейсбук страницата на ДНК селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече роденото бебе, с хаштаг #pravimgozabg. Така не само дават добър пример, но и помагат на други двойки да станат родители“, каза Андрей. Той обяви, че за всяка споделена бременност ДНК ще дари средства на Фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в България. Записването за участие в кампанията е до 1 май 2017 г.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Сертификат за особен принос в съхранението на българското ДНК и признание за постигнатите резултати връчи Андрей Арнаудов на кмета Иван Иванов и на инициатора на „Семе българско“ Ивелина Елмазова. Така той даде своята висока оценка за постигнатите резултати в​ продължението на българския род.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

„Най-доброто от нашите инициативи е това, че те дават своя резултат. Вече имаме няколко деца, които са дошли на този свят, благодарение на нашите усилия“, каза кметът и съобщи, че от общинската програма за финансиране на двойки с репродуктивни смущения има две дечица.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

След откриването водещият Андрей Арнаудов, кмета на Севлиево и ин витро деца засяха дръвче в парк „Казармите“, като по този начин материализираха надеждата си, че българското ще пребъде в поколенията.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Така присъстващите станаха част от новата инициатива на фестивала „И за да пребъде България“. Идеята подкрепиха редица родолюбиви българи от цялата страна, които изпратиха шепа земя от своите родни места, за да бъде поставена в съответната географска област на България.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Специално място на фестивала беше отредено на базара „Шанс за бебе“, който подпомага семействата с репродуктивни проблеми. И тази година бяха изложени ръчно изработени предмети и сувенири от севлиевските деца. Средствата, които бъдат събрани ще се дарят на фондация „Искам бебе“.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Празничният ден продължи с разнообразни музикални участия на сцената и спектакъла на Николина Чакърдъкова, който събра хиляди почитатели на народната певица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица