Любопитно, Новини|06.04.2017 9:41

Информационни табла на няколко езика за туристически обекти в Севлиево

снимка: Община Севлиево

До края на месец април 17 туристически обекта на територията на община Севлиево ще бъдат обозначени с информационни табла на няколко езика.

Това са Скулптурната композиция Мара Белчева и Пенчо Славейков, Девическият манастир в с. Батошево, Хаджистояновото училище, Храмовете „Пророк Илия“ и „Св. Троица“, Музей „Табаханата“, Художествената галерия „Асен и Илия Пейкови“, Музеят на съвременното изкуство, Къщата-музей “Дан Колов“ в с.Сенник, Дом на културата „Мара Белчева“, Часовниковата кула, Паметникът на свободата, Дандоловите къщи, Къщата-музей “Д-р Ат. Москов“, Средновековният град-крепост„Хоталич“, Мостът на Кольо Фичето, Читалище „Развитие“.

Проектът се инициира и реализира от Ротари клуб Севлиево, Младежкият клуб на Ротари – Интеракт в партньорство с Община Севлиево. Инициативата включва подготовката на текстовете за таблата, преводите им на няколко езика, изработването и монтажа на конструкциите, изготвяне на интернет сайт, паралелно с обучение на младежите в организационни и лидерски умения.

Целта е гражданите и гостите на Общината по един интересен начин да се запознават с историята и бележити личностите от нашия край. Младежите от Интеракт бяха генератори на идеята и нейн основен двигател, а средствата по проекта са осигурени от Ротари клуб Севлиево и приятели,ОДФ Габрово и Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар