Култура, Новини|04.04.2017 14:30

Затвор за мъж, извършил грабеж и заканил се с убийство

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение от 3 април по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Попов, одобри споразумение между прокурор Шикова от Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимия П.П. от Априлци, с което на последния се налага наказание лишаване от свобода, за грабеж при условията на опасен рецидив, закани за убийство и унищожаване на чужди движими вещи.

Съгласно споразумението П.П. се признава за виновен в това, че на 9 септември м.г., около 06,30 ч., в севлиевското село Стоките, ри условията на опасен рецидив, отнел от владението на жена от същото село мобилен апарат Нокиа, на стойност 35,00 лева, като употребил за това заплашване и сила.

Обвиняемият отправил към пострадалата думите „Ей сега ще те убия“ и й нанесъл удари в областта на лявото рамо, врата и десния крак. За извършеното престъпление се определя наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода.

С одобреното споразумение П.П. се признава за виновен и в това, че на 27 септември 2016 г. около 22,45 ч. в с. Стоките, се заканил с убийство на същата жена и приятеля й, като им отправил думите “Ще ви избия, ще ви запаля“ и това заканване възбудило основателен страх у двамата за осъществяването му, като за всяко от двете престъпления на П.П. се налага наказание от по 1 година лишаване от свобода.

Обвиняемият се призна за виновен и в това, че през периода 24 август – 27 септември 2016 г., в с. Стоките, общ. Севлиево, при условията на продължавано престъпление, чрез прострелване с огнестрелно оръжие унищожил 4 стъкла на прозорец на къща, преден капак на лек автомобил ВАЗ, модел Нива, както и гумите на същия лек автомобил, унищожени чрез рязане, всички вещи на обща стойност 452,16 лв. За извършеното престъпление на П.П. се налага наказание от 1 година лишаване от свобода.

За извършените четири престъпления на подсъдимия П.П. бе определено за изтърпяване общо наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар