Любопитно, Новини|04.04.2017 12:15

Магията започва! Габрово отново столица на илюзионното изкуство

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Идният уикенд, 8 и 9 април, в Габрово ще се проведе Шестото поредно издание на най-значимото илюзионно събитие на Балканите – „Магична среща – Златна котка” 2017. Домакин на магическия фестивал ще бъде зала „Възраждане“. Негови организатори са „Куик Хендс проджект” (Quick Hands Project), в партньорството на Община Габрово.

„В това издание на фестивала имаме рекорден брой записани участници от чужбина! Колегите от България ги очаква голяма конкуренция за първото място, тъй като участници от седем държави пристигат в Габрово за състезанието“, обяви Йордан Белев, създател на „Куик Хендс Проджект“, който заедно с Камелия Ноева, част от екипа на организацията, представиха пред журналисти  новостите в „Магична среща – Златна котка” 2017.

снимка: www.quickhands.pro

Грандиозният гала спектакъл ще се състои в неделя, 9 април, от 18:30 часа, като пред публиката ще бъдат представени победителите в състезанията.

Специални гости на шоуто ще бъдат испанският виртуоз в картомагиката Дани Даортиз и звездите от „Царете на магията“.

За финал на спектакъла Дани Белев обещава да изправи косата на всички присъстващи, с най-новата си ужасяваща каскада, криеща много опасност за живота му в изпълнението.

Всички гости и участници в гала спектакъла ще имат възможността да преминат по червен килим. Ще бъде подготвен „фото-корнер“, където специален фотограф ще заснеме всеки желаещ да си направи снимка за спомен с фокусниците, информираха още организаторите.

Случващият се в два дни магически фестивал обещава да остави незабравими спомени у габровци и гостите на града с колоритните чуждестранни гости и майсторските изпълнения на любимците на местната публика Дани Белев и Мистър Джим.

През първия ден, събота, във фоайето на зала „Възраждане“ ни очаква разнообразен базар за реквизит и магични пособия, а вътре на сцената ще се проведат състезания, които тази година са отворени за посещение срещу символична сума и всеки зрител може да им се наслади. Участие към момента са заявили над 80 фокусника.

През втория ден, неделя, всичко ще стане общодостъпно за цялата общественост с уникално шоу. Очакват се много известни имена в илюзионното изкуството от страната и чужбина, като впечатление правят тези на магьосника Астор и световноизвестния Дани Даортиз.

Седемте държави, от които пристигат не само гости, но и участници са Испания, Сърбия, Гърция, Турция, Словения, Хърватска и Македония, което според Дани Белев е голямо признание и се дължи на приятелската атмосфера, създадена в Габрово.

Интересът от страна на публиката към магическото събитие е огромен, като по-малко от седмица преди началото на гала спектакъла почти всички билети са изкупени.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар