Новини, Общество|16.03.2017 15:38

И Габрово ще се включи в „Часът на Земята“

снимка: Община Габрово

Община Габрово ще се включи в десетото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята“, чийто фокус отново са усилията за справяне с климатичните промени. Тази година инициативата ще бъде на 25 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа.

Милиони хора от целия свят символично ще изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови и обществени здания, културни паметници, различни институции и организации ще притъмнят фасадите на сградите си. Часът на Земята е събитие, което привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще. Това е най-мащабната и най-популярната природозащитна акция в света, която започва през 2007 г. в Австралия. В нея се включват над 170 държави и над 7 000 града.

В България кампанията се провежда от 2009 г., а през 2016 г. участие са взели 110 града, институции, общини, бизнес организации, медии, Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Президентството, Народното събрание, БНБ и много други.

Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар