Новини, Общество|10.03.2017 15:03

Иванка Баева с кампания за превенция употребата на наркотици

снимка: Областна администрация – Габрово

Кампанията за превенция употребата на наркотици, по инициатива на областния управител Иванка Баева, стартира в понеделник със среща с ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Поканени да се включат в срещата – разговор са окръжният прокурор Людмила Рачева, началникът на РУО – Габрово Георги Маринов и Светла Иванова.

„Една от първите статистики, с които ме запознаха, по време на работните ми срещи с директори на териториални структури, беше нарасналият брой на деца и младежи, употребяващи наркотични вещества.“

Това сподели областният управител като повод за тези срещи и допълни, че цифрите са стряскащи, мерки се предприемат от различни институции, но факторите, които оказват влияние върху желанието на децата да пробват – явно са по-силни.

По повод срещите, които се предвиждат Баева казва още, че те не целят назидание на децата. Напротив, идеята е да се говори по темата, да има диалог с тях. Затова тя се свърза и с жена, която е готова да сподели своите преживявания по пътя към големите наркотици и изчистването.

Предвижда се кампанията да обхване всички училища от региона. Срещата ще се проведе по време на час на класа в понеделник, 13 март от 13.50 ч в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, и е открита за родители, които проявяват интерес.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар